Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was géén arrogantie”

-

Roberto Martinez was uiteraard teleurgest­eld, maar de bondscoach behield de controle. Iets wat zijn spelers dus niet hadden gekund. Martinez gaf toe dat hij verrast werd.

“De wedstrijd is helemaal niet gelopen zoals ik had gedacht”, aldus de bondscoach. “We dachten dat het hier vooral in het begin moeilijk zou worden. Daar had ik mijn spelers voor gewaarschu­wd. We begonnen goed, maar dan vergaten we plots alles. Die strafschop was het sleutelmom­ent. Ik weet niet of het strafschop was. Dat heb ik niet goed genoeg gezien, maar ik vertrouw op de scheidsrec­hter. Ik ga het zeker niet op die strafschop steken. We verdedigde­n slecht, vormden geen blok meer. We lieten ze rond het strafschop­gebied doen wat ze wilden. We maakten veel ongewone fouten. We pakten zelfs een tegengoal na een hoekschop voor ons.”

“We wilden zo graag eerste worden. Daarom is dit zo een enorm grote teleurstel­ling. De manier op de wedstrijd verliep, doet heel veel pijn. Omdat we zoveel fouten

maakten waarvan we dachten dat die we die niet meer zouden maken. Als je wordt weggespeel­d, heb je er vrede mee. Dan is de andere ploeg beter. Maar als je met 0-2 voorstaat, mag je het niet meer weggeven.”

“Ik wil dit niet beschouwen als een stap terug in onze ontwikkeli­ng. Dit is gewoon een slecht moment. We moeten hier sterker uitkomen. Of dit te vergelijke­n is met de uitschakel­ing op het EK door Wales dik twee jaar geleden? Dat wil ik niet vergelijke­n. Ik was toen nog bondscoach, wat zou ik dan vergelijke­n.”

Met Vertonghen, De Bruyne, Vermaelen, Dembélé, Fellaini, Carrasco en Lukaku waren er wel veel afwezigen. Martinez weigerde zich daarachter weg te steken. “De Zwitsers konden wel hun manier van spelen omdraaien. Wij konden dat niet. Veel verder zou ik het niet zoeken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium