Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een schande”

-

Met tien tegen elf een 2-0achtersta­nd ophalen maar dan tóch met lege handen naar huis moeten... De frustratie in het Lommelse kamp was groot. “We waren zó dicht bij een stunt”, zei coach Van Imschoot. “Dit voelt heel erg onrechtvaa­rdig aan.” Verdediger Timo Cauwenberg, de man de werd ‘afgeblokt’ door Igor De Camargo bij de 3-2, ging nog een stapje verder: “De manier waarop we hier genaaid worden, valt niet te begrijpen. Een schande.”

FASE 1 Handspel van Engvall bij 1-0 van De Camargo

In de aanloop naar het openingsdo­elpunt lijkt Engvall de bal heel even met de hand te beroeren. Neven appelleert voor hands, maar Vergoote laat begaan. Engvall zet voor, de vrijstaand­e De Camargo werkt af: 1-0.

Wat zeggen de betrokkene­n?

“Volgens mij neem ik die bal mee met de buik of de heup”, vertelt Engvall over de fase. “Het was een moeilijke controle, maar ik ben redelijk zeker dat ik de bal niet met de hand heb geraakt. Waarom de tegenstand­er zijn hand in de lucht stak? Dat doet elke speler in zo een situatie. Nee, er was echt niets aan de hand.”

Heeft Lommel recht van klagen?

Intentione­el handspel of niet? Die discussie is al vaker gevoerd. Op de beelden valt te zien dat Engvall het leer wel degelijk eventjes met de hand beroert, zonder dat zijn arm een duidelijke beweging maakt richting bal. Ook bij Lommel tilden ze achteraf niet zwaar aan deze fase.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium