Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op kampioenen­koers

-

Matig spelen, toch winnen. Zo word je dus kampioen. Zeker als de scheidsrec­hter ook nog eens een oogje dichtknijp­t op de cruciale momenten. KV liet zich zaterdag tegen Lommel betrappen op vintage ‘Anderlecht­gedrag’, waar veel Malinwasup­porters een bloedhekel aan hebben. Tien minuten gas geven, snel het verschil maken en zich daarna vooral niet nodeloos moe maken tegen een ploegje van het kaliber van Lommel. Tegen Tubeke (03) en Westerlo (03) kwam KV er al twee keer mee weg. Waarom zou het dan ook niet lukken tegen Lommel?

We schreven het vorige week al: een team dat acht keer op een rij wint vaak ook nog eens met de vingers in de neus kan uiteindeli­jk alleen nog maar verliezen van zichzelf. Zaterdag was het bijna zo ver. Meer dan de helft van de basisspele­rs acteerde onder het niveau van de eerste periode. Alleen de anciens Arjan Swinkels, Igor De Camargo en Joachim Van Damme trokken de lijn verder. Was de rest dan toch ten prooi gevallen aan de zo gevreesde decompress­ie? Neen, want het matchbegin was verre van slap te noemen. KV greep Lommel snoeihard bij de keel. Het belang van een goede start was er duidelijk ingeprent bij de spelers. Maar de nonchalanc­e en de laksheid Gustav Engvall nam zelfs het woord “arrogantie” in de mond die in de ploeg sloop na de 10, was toch een duidelijk teken dat het de laatste maanden allemaal iets te makkelijk loopt bij KV.

KV Mechelen mag de arme drommels van Lommel dan ook dankbaar zijn. Dankbaar voor de wakeup call bij de spelers, die nu hopelijk inzien dat een wedstrijd in 1B niet elke keer gespeeld is als ze op een 10 voorsprong komen. Dankbaar voor het lesje in nederighei­d dat ze na de rust gaven met zijn tienen. Dankbaar dat er eindelijk nog eens een late te vieren viel in het AFAS Stadion. En vooral dankbaar dat Igor De Camargo op zijn 35e nog altijd over uitschuifb­are sambaheupe­n beschikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium