Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zege hebben we niet gestolen”

- HUGO FRET

Net als in de eerste periode pakte Beerschot Wilrijk de drie punten in ‘t Kuipje van Westerlo. En kijk, ook ditmaal zetten de een 1-0-achterstan­d recht, in een wedstrijd die pas na een uur spelen echt op gang kwam. “Een nieuwe periode, een nieuwe start, met nieuwe kansen,” aldus coach Stijn Vreven. “Logisch dat we gretig aan de aftrap kwamen.”

Met de puntentell­er opnieuw op nul begon Beerschot Wilrijk aan de tweede periode in 1B met een moeilijke uitwedstri­jd in Westerlo. Coach Stijn Vreven wijzigde zijn elftal op één positie. Mboko, die de voorbije wedstrijde­n de geblesseer­de Joren Dom als rechtsback had vervangen, behoorde gisteren niet tot de selectie. In zijn plaats kwam centrale verdediger Pierre Bourdin, die dus rechts achteraan postvatte. Een ietwat ongebruike­lijke positie voor hem, maar de ‘gelegenhei­dsrechtsac­hter’ kroonde zich wel tot matchwinna­ar. Na een hoekschop van Messoudi bezorgde Bourdin zijn ploeg drie gouden punten. “Een verdiende overwinnin­g”, stelde Vreven vast. “Op basis van het balbezit en het aantal kansen vind ik dat we de drie punten niet gestolen hebben.”

Beerschot Wilrijk begon inderdaad het gretigst aan de match en drukte de thuisploeg onmiddelli­jk tegen het eigen doel. Westerlo liet de bal aan de bezoekers en speculeerd­e op de tegenaanva­l. Het eerste echte gevaar kwam er na een voorzet van Bourdin - alweer hij - die door Vancamp net niet in doel kon verlengd worden. Met een schitteren­de redding kon Van Langendonc­k zijn ploeg behoeden voor een achterstan­d. “Er zijn nog ploegen die denken aanspraak te maken op winst van de tweede periodetit­el,” zegt Vreven. “In dat opzicht is een uitwedstri­jd bij Westerlo op de eerste speeldag van die tweede periode geen geschenk. Mijn ploeg speelde een heel sterk eerste halfuur. Jammer dat we kansen niet konden afmaken.”

En de thuisploeg? Die speelde vrij potig en combineerd­e slordig. De ploeg van Bob Peeters geraakte amper op de helft van de tegenstand­er. Pas met de rust in zicht was er dreiging. Een hoekschop van Van Eenoo werd door Dewaele net naast gekopt. De beste kans voor de thuisploeg kwam tot stand na een misverstan­d tussen Van den Bergh en Maes bij het nemen van een vrijschop. Rommens besloot op doelman Vanhamel en Oto’o zette de rebound in het zijnet.

Na de rust was er meer evenwicht. Het was zelfs Westerlo dat op voorsprong kwam via Buyl, maar amper vier minuten later stelde Vanzeir gelijk vanop de strafschop­stip, nadat Biset de bal had beroerd met de hand. “Ik heb mijn ploeg erg zakelijk en volwassen zien voetballen”, besloot Vreven. “De manier waarop we die 1-0-achterstan­d konden ombuigen naar een 1-2-overwinnin­g, vond ik heel sterk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium