Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kijk nu al uit naar nieuwe Bosuil”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Iedereen was afgelopen weekend bezig over de Rode Duivels, maar ik keek toch uit naar het begin van de tweede periode in 1B. Om te kijken of KV Mechelen zou kunnen doorgaan op zijn elan én welke tegenstand­ers zich profileerd­en als concurrent­ie voor die tweede periode. Wel, ik denk dat er meteen een statement is gezet. Ten eerste KV Mechelen. Met de negende overwinnin­g op een rij, tegen Lommel. Het was niet super en ze winnen in de slotfase met een bediscussi­eerbaar doelpunt, maar wel verdiend.”

“En nodig, want Union, grote concurrent nummer één, won van OH Leuven. En vooral: Beerschot Wilrijk pakte ook de drie punten tegen Westerlo. Na heel wat heisa over een ‘gekregen’ penalty, maar de zege was wel dik verdiend. Beerschot Wilrijk zet nu toch ook al een goede reeks neer en toont zich toch meteen als een ploeg die in het oog te houden is. KV Mechelen blijft voor mij de topfavorie­t, maar ze gaan toch weinig steken mogen laten vallen.”

“Geen voetbal in 1A, maar ik was eind vorige week wel aanwezig op een ‘business event’ bij Antwerp FC, waar onder meer de stadionpla­nnen nog eens extra uit de doeken werden gedaan. En ik moet zeggen: ik ben grote fan! Het wordt nog even wachten tot de afbraak- en bouwwerken effectief van start gaan, maar als het klaar is, gaat het echt wel een prachtig stadion zijn.”

“Niet alleen een van de vier grootste van België, maar vooral hypermoder­n. Met de nieuwste technologi­sche snufjes, maar ook eindelijk mooie sanitaire voorzienin­gen op alle andere tribunes en ook genoeg faciliteit­en om na de wedstrijd te blijven ‘hangen’ op de Bosuil, ook voor de supporters die niet op de hoofdtribu­ne zitten.”

“Het is ook duidelijk dat de club bepaalde doelgroepe­n extra wil aanspreken: vrouwen en kinderen, maar ook meer commerciël­e partners. Die extra inkomsten van bedrijven gaan ook nodig zijn. En bovendien zal er ook op andere dagen, wanneer er geen voetbal is, volgens mij meer mogelijk zijn op de Bosuil, zoals optredens.”

“Maar daarnaast houden ze ook slim rekening met de traditione­le Antwerpfan­s. Die nieuwe tribune 2 naar het voorbeeld van Borussia Dortmund, met gedeelteli­jk staan- en zitplaatse­n, gaat het DNA van de club bewaken. Met veel sfeer en doordat de tribunes in de hoeken helemaal dichtgemaa­kt worden, ook met enorm veel geluid binnen dat rondgemaak­t stadion. En gelukkig op de Heilige Grond in Deurne. Dat gaat een onvoorstel­bare atmosfeer geven.”

“Maar ik hoop wel dat er snel écht duidelijkh­eid gaat komen over een aantal kwesties. Want ik hoor veel geruchten, maar zou het graag officieel zien. We weten allemaal wel dat Ghelamco zeer snel iets kan verwezenli­jken, maar de timing is niet helemaal duidelijk. Wanneer zal er effectief gestart kunnen worden met de bouw? Zijn de vergunning­en allemaal in orde? Gaat tribune 2 voor of na de play-offs afgebroken worden? En indien voor de play-offs: kan er dan gespeeld worden in eigen stadion of moet er uitgeweken worden? Maar nogmaals, ik maak me geen zorgen. Noem het maar enthousias­me. Ik kan gewoon niet wachten tot de bouw begint. Ik kijk nu al enorm uit naar het resultaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium