Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We staan mentaal heel sterk”

- KURT GULDENTOPS

Zo kende een al bij al matige voetbalavo­nd op het Lisp toch nog een beetje een happy end. Zowat een hele tweede helft grossierde Lierse Kempenzone­n in balbezit, maar waren kansen een bijzonder schaars goed. En toch verzoende een karakterst­erke thuisploeg zich op geen enkel moment met een tweede opeenvolge­nd verlies in eigen huis. Toen Simon Vermeiren in minuut 94 dan toch nog de Brusselse code kon kraken, voelde het gelijkspel aan als een overwinnin­g.

“We kregen net voor de pauze een klap in het gezicht met die erg ongelukkig­e 1-2. Maar deze groep is niet klein te krijgen en staat mentaal heel sterk. Op inzet en karakter zijn we er na de pauze vol tegenaan gegaan en ook beloond geworden”, verklaarde de aanvaller na afloop.

Meer strijd dan kwaliteit, inderdaad. Ook al schuwde Lierse de noeste arbeid niet, deftig knutselwer­k hadden de Pallieters zelden of nooit in hun aanvallen steken. Vaak te traag, te stereotiep, te voorspelba­ar. Niet toevallig kwam de bevrijdend­e 2-2 er dan ook na een rommelige fase.

“Een typische fase in blessureti­jd”, vond Vermeiren. “Zo’n actie van alles of niets waarbij je moet hopen dat de bal goed valt. Dat deed hij twee keer, maar Wils vond eerst de doelman nog op zijn weg en gelukkig kon ik nadien als eerste bij het leer. Met dit gelijkspel krijgen we ook wat ons toekomt, denk ik. Het zou sneu en heel zuur geweest zijn om met lege handen te blijven.”

Probleem in eigen huis

Al schiet Lierse in het klassement niet echt veel op met zijn puntendeli­ng. Dat weet ook Vermeiren.

“We hadden een uitstekend­e zaak kunnen doen. Dat is niet helemaal gelukt, maar anderzijds blijven we een plaats bij de eerste vier wel in het vizier houden. We moeten de komende weken verder trachten aan te klampen en onze ambitie overeind houden. En we moeten daar ook vol in geloven. Lang niet alles is negatief, hé. Kijk maar eens naar onze resultaten tegen de betere clubs uit de reeks. Gewonnen in Virton, niet verloren van Deinze en RWDM. Toch ploegen die bovenin zullen meedraaien. Enkel tegen Thes Sport lieten we het afweten.”

En toch. Wil Lierse echt bovenaan een rol van betekenis spelen, dan zal het op het eigen Lisp met hoogdringe­ndheid beter voor de dag moeten komen. Van hun zeven thuiswedst­rijden wonnen de Lierenaars er slechts eentje. Vijf keer al speelden de Pallieters gelijk.

“We winnen inderdaad te weinig op eigen grond”, geeft Vermeiren toe. “Maar vraag me niet naar een verklaring. We doen er echt alles aan om thuis de drie punten te pakken en je kan ook niet zeggen dat we met de daver op het lijf spelen. En toch is het telkens net niet. Een overtuigen­de zege op het Lisp zou wel heel veel deugd doen. Als is onze eerstvolge­nde focus nu de verplaatsi­ng naar Châtelet-Farciennes. Daar de drie punten pakken moet de opdracht worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium