Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWEN LIGA A

- (spe) (spe) (mabe) (mabe) (divb) (ies)

Oostende Amigos Zoersel

Amigos Zoersel is er zaterdag niet in geslaagd de eerste plaats te grijpen. Daarvoor moest het voorbij Oostende geraken, maar het stuitte op een gedreven en geconcentr­eerde thuisploeg, die zich op weinig foutjes liet betrappen.

Tongeren Amigos Zoersel 3 1

Het zwarte weekend zette zich voor Amigos verder op zondag in Tongeren, waar het wel een fel bevochten tweede set naar zich toe trok, maar in de andere sets niet in het stuk voorkwam.

Met stevige opslagen ontregelde Antwerp de bezoekende receptie. Blokkerend zette de thuisploeg in de eerste set een bijna foutloze prestatie neer. Antwerp Ladies liet zich dan op wat foutjes betrappen en Oudegem kwam langszij. Met Thielemans en Ruysschaer­t die in het achterveld alles van de grond haalden, wist setter Van den Vonder haar aanvalster­s optimaal te bedienen, waardoor de thuisploeg vlot naar winst stoomde.

Antwerp Ladies Charleroi 3 0

Tegen Charleroi serveerde Ant- werp Ladies zich vlot naar de 1-0. In de tweede set kwam de thuisploeg 4-5 achter, maar bij 9-6 nam ze definitief over. Charleroi kwam bij 19-18 even dreigen, maar Coppens en co toonden ondanks de zware kalender veerkracht en wonnen ook set twee. Tot 13-12 duldde Antwerp Charleroi in de buurt in set drie, dan stoomde het naar nieuwe winst door.

Asterix Avo Beveren Michelbeke 3 0

De bezoekers kregen in de eerste set, dankzij stevig opslagwerk van de thuisploeg, amper een bal tegen de grond. Nadien herpakte Michelbeke zich maar Janssens drukte de hoop de kop in. Ook in de derde set, waarin Asterix al heel wat wissels had doorgevoer­d, bleef het tot 14-16 spannend maar de eindspurt van de thuisploeg was indrukwekk­end.

Oudegem Asterix Avo 2 3

Van Gestel en Nosekova dwongen Oudegem in de eerste set in de achtervolg­ing. Ook in de tweede had Asterix Avo, onder impuls van Van Gestel, het laatste woord. Een agressieve­r Oudegem pakte via Vandendrie­ssche de derde set en dwong zelfs een belle af. Daarin kwam het talent van Van Gestel, Nosekova en Janssens opnieuw bovendrijv­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium