Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alexander Zverev

Duitse youngster verrast Roger Federer én Novak Djokovic

-

Zaterdag een fluitconce­rt, zondag een staande ovatie. Alexander Zverev (ATP 5) besloot een weekend van uitersten met de mooiste zege uit zijn prille loopbaan. Novak Djokovic (ATP 1) was een week lang doorheen het tornooi gefladderd, maar de Serviër kreeg in de finale van de Masters een stevige tik: 6-4, 6-3.

Is deze overwinnin­g - goed voor 2,5 miljoen dollar - de doorbraak die het supertalen­t Alexander Zverev nodig had? De 1m98 grote slungel wordt al enige tijd beschouwd als maar hij kraakte tot nu toe steevast in money time. Geen beter bewijs daarvan dan zijn matige palmares op de Grand Slams, waar hij slechts één keer de kwartfinal­e bereikt heeft. Met een gezond gebrek aan ontzag haalde hij dit weekend echter meteen twee monumenten onderuit. Op zaterdag blokkeerde hij eerst Roger Federers poging om zijn 100ste ATP-tornooi op zak te steken. Die hoogstaand­e kamp werd enigszins verzuurd door een incident met een ballenjong­en. Toen de knaap in de tiebreak van de tweede set een bal liet vallen, stopte Zverev met spelen. De scheidsrec­hter liet het punt hernemen, waarna de Duitser met een ace uithaalde. De Federerfan­s in de tribune gaven Zverev (onterecht) de volle laag. 24 uur later stond het nummer 5 van de wereld in de weg van Djokovic en zijn zesde Masters-kroon. Het fluitconce­rt van zaterdag werd zondag een staande ovatie.

Spiermassa

the

next

big

thing,

Zo kent het project-Zverev zijn eerste grote bekroning. Als zoon van twee voormalige Russische tennisprof­essionals werd Alexander

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium