Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorwaarts klopt verrassend sterk Putse

- LUDO WILS

In Kontich, waar Voorwaarts en Putse de openingswe­dstrijd van de zaalcompet­itie speelden, moet men het tot minstens eind dit jaar zonder tribunes doen. Er werden dan wel stoelen geplaatst maar de sfeer is niet te vergelijke­n. Dat hebben de supporters van de thuisploeg geweten, de opkomst was niet denderend. Hun tegenhange­rs waren in de meerderhei­d. En ze zagen een prima Putse. Verrassend sterk en de thuisploeg meermaals op achterstan­d spelend. Maar Voorwaarts won met 25-22 dankzij een betere tweede helft na een 9-10-ruststand.

Tot de Diamonds-selectie behoren is geen garantie om in je club in de basisploeg te vertrekken. Dat ondervond Voorwaarts­speler Brent Struyf, die bij de ingooi op de bank mocht blijven zitten van coach Gert Degenaers. “Ik ben een fan van Brent maar hij moet aan zijn instelling werken en dat kan hij. Het gaat hier over het teamgebeur­en en dat is voor een ploeg zeer belangrijk”.

Geens

Ook de weerstand van Putse was uitstekend en daar hadden de Voorwaarts­ers af en toe problemen mee. “Ja, ze hebben een sterk schietend team met bovendien een zeer goede schutter met Seppe Geens een speler die ik graag zie spelen. Bovendien

(7 punten, red.), zijn ze ook in de rebound bijzonder sterk, waardoor ze lang de bal houden en daar hebben ze me enorm mee verrast Maar dat lag meer aan onszelf.”

Jelle De Laet was als coach tevreden over zijn ploeg Putse. “We waren na de veldcompet­itie goed bezig met de voorbereid­ing voor dit zaalgebeur­en. De trainingen en de oefenwedst­rijden verliepen vrijwel allemaal naar wens. Zo kwamen we er toe dat alle spelers aanvallend gevaarlijk zijn geworden. Dat was hier zeker vast te stellen. Enkele spelers kwamen tot meerdere doelpunten, zoals Seppe Geens, Arne Beeck en Axel Van Genechten. Minpunt was dat de speelsters niet sterker voor de dag kwamen. Die kunnen beter”.

Nieuw in deze competitie is de duo-leiding. Tijdens Voorwaarts Putse was dat het tweetal Björn Elewaut en Dave Mertens. Ze hadden al enkele oefenwedst­rijden getest en dat verliep uitstekend dankzij een preventiev­e start. Ook nu was dat het geval en dat zorgde voor een sportief gespeelde wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium