Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgian Bullet Willemsen stopt, man van eerste uur komt terug

-

Op 15 december stopt stuurvrouw Elfje Willemsen als Belgian Bullet, enkele maanden vroeger dan voorzien. Niet toevallig in Winterberg, daar begon het bobsleespr­ookje twaalf jaar geleden. Niet toevallig met de inmiddels gestopte Hanna Mariën als remster, met haar haalde ze de mooiste resultaten. Willemsen: “Stilaan drong het door:

Wil

ik nog een

volledig seizoen doorgaan?

Tijdens een vakantie begon het mij te dagen dat het doel weg was dat mij die andere jaren altijd had gemotiveer­d: de Olympische Spelen. Ik wilde wel nog een mooi afscheid, het mocht niet met een sisser eindigen.”

Willemsen

zal dit seizoen als bobsleecoa­ch

– in opdracht van de internatio­nale federatie – beginnende bobsleelan­den en landen die zich geen coach kunnen permittere­n, bijstaan. In maart volgend jaar gaat ze voltijds aan de slag als personal coach.

Ook Mariën stopt als voorzitste­r van de Belgische federatie nadat ze mama is geworden. Stefaan Freeling vervangt haar én de man die vrouwenbob­slee op de kaart zette, komt terug. Geert Vanvaerenb­ergh wordt CEO van de federatie. “Op termijn willen we weer met twee bobs naar de Winterspel­en

(An Vannieuwen­huyse en Sara Aerts zijn momenteel het eerste team, red.).

We willen ook graag weer een mannenteam op poten zetten.”(hjb)

 ?? BELGA ?? Elfje Willemsen.FOTO
BELGA Elfje Willemsen.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium