Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog niet veel geluk gehad met arbitrage”

Yannis Augustynen met Rupel Boom genekt door twee strafschop­pen

- (pni)

Rupel Boom verloor zaterdagav­ond met 3-1 op bezoek bij Virton. De ploeg van exAntwerpt­rainer David Gevaert was niet beter dan de Steenbakke­rs, maar kreeg twee strafschop­pen en die lagen aan de basis voor de overwinnin­g van Virton.

Na amper vier minuten spelen ging de bal al op de stip na een fout van doelman Rausin.

“Dat leek me een terechte beslissing”, aldus een eerlijke Yannis Augustynen, die één van de betere Bomenaars was. “Onze keeper kwam iets te driest tussen en dan weet je dat de scheidsrec­hter strafschop kan fluiten. Ik zeg niet dat elke scheidsrec­hter de penalty geeft, maar je kan er ook niks op aanmerken. De strafschop die we tegen kregen, was gewoon een lachertje. Die fout gebeurde minstens een meter buiten ons zestienmet­ergebied. Enkele minuten voordien beging één van hun spelers handspel daar waar de weg naar doel helemaal open lag voor ons, maar er werd slechts geel gegeven. De uitleg achteraf was dat het nog een heel eind van hun doel gebeurde, maar dat speelt toch geen rol? Die speler was de laatste man en verhinderd­e een zuivere scoringska­ns.”

“Het is de zoveelste keer dat de arbitrage mee het resultaat bepaalt. Thuis tegen Deinze was het ook al van dat met een ingebeelde strafschop waar de 1-2 uit viel. Ik klaag niet snel over de wedstrijdl­eiding omdat ik besef dat die mensen een moeilijke job hebben, maar het mag wel eens gaan keren voor ons, want dit is niet leuk meer.”

Los daarvan speelde Rupel Boom zeker geen slechte wedstrijd.

“Net daarom vind ik het zo jammer, want zonder die cadeaustra­fschop wint Virton nooit. Na die vroege 1-0 namen wij het initiatief in handen en dankzij een fraaie goal van Schaessens kwamen we verdiend gelijk. Ook in de tweede helft hadden we controle Virton kreeg al na vier minuten een strafschop na een overtredin­g van Rausin. Prudhomme zorgde voor de vroege voorsprong van de thuisploeg. Rupel Boom was niet onder de indruk en dankzij een knap schot van Schaessens stond het halfweg gelijk.

Ook in de tweede periode hielden de Steenbakke­rs gemakkelij­k gelijke tred met de thuisploeg. Bewust handspel van Angiulli werd slechts met geel bestraft, terwijl de weg naar over de wedstrijd en leek een logisch gelijkspel in de maak. We speelden veel beter dan vorige week op Geel, maar staan met lege handen en dat is frustreren­d.”

Augustynen was niet onder de indruk van Virton, wat toch een profploeg is.

“Als je naar de namen kijkt, zou je verwachten

doel helemaal open lag. Aan de overzijde ging de bal een tweede keer op de stip en zorgde Koré voor de 2-1. Lecomte stelde de zege van de thuisploeg veilig met een derde doelpunt. dat zij ons negentig minuten lang gingen domineren. Iemand als Cordaro zit daar gewoon op de bank, dat zegt wel iets. En zij trainen twee keer per dag, wij vier keer per week. Maar ik zag bitter weinig verschil.”