Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een gelijkspel zou terecht geweest zijn”

Berchem mist tikkeltje geluk om leider te bedreigen Trainer Kevin Van Haesendonc­k (Berchem) hoopte op meer

- KRISTOF SOMERS

Met de ongeslagen leider Hasselt op bezoek maakte het Rooi zich al op voor een mooie wedstrijd. Berchem zette meer dan zijn voet naast de Limburgers, maar verzuimde de kansen af te werken en kreeg zo minder dan het verdiende.

Na een zes op zes had trainer Kevin Van Haesendonc­k weinig redenen om iets te veranderen. Nwokoro en Saillart hielden nog steeds de meer ervaren Geenens en Audin op de bank. Appels, Mauro, Kabir en Hamdi keken nog steeds geblesseer­d toe. In plaats van de geschorste Vande Velde mocht Peers nog eens opdraven van bij de start.

In het eerste halfuur kon de wedstrijd alle kanten uit. Hasselt keek geduldig de kat uit de boom en Berchem was niet bij machte om de beste verdedigin­g van de reeks - slechts drie tegengoals - direct uit verband te spelen. Dat de onbetwistb­are leider bovendien niet veel nodig heeft om te scoren, mocht blijken bij de eerste hoekschop. Goed aangesnede­n belandde die in de kleine rechthoek, waar Brosens niet kon of durfde uit te komen. Tussen een bos van thuisspele­rs slaagde Janssen er in om het leer in de verste hoek te leggen.

Redelijk zuur

De reactie van Berchem mocht er zijn, want tot aan de rust dicteerde het de wet. Alleen de afwerking liet nog te wensen over. Na de pauze kregen de bezoekers opnieuw meer grip op de partij. Al kwam geel-zwart nog een drietal keer dicht bij de gelijkmake­r, het mocht niet baten want de 0-1 bleef op het bord.

“Bij de rust had het eigenlijk altijd 1-1 moeten staan”, weet kapitein Jelle van Kruyssen. “Zelf kreeg ik meteen na de openingsgo­al een mooie kans. Ik had die bal misschien beter met de punt van de voet naar de verste hoek gestuurd of nog even meegenomen voor ik schoot. Ook bij die assist naar Greg zat er meer in. Met een beetje meer geluk en scherpte scoorden we vandaag twee keer. Maar ja, met ‘bijna’ koop je niets.”

Ook Jeroen Michiels baalde van de nipte nederlaag. “Het is redelijk zuur dat we de

34 27 27 24 23 18 16 14 14 14 13 13 8 8 6 5

9 6 6 6 6 4 3 3 3 3 1 0 0 0 0 0

(Carrez, red) wedstrijd op deze manier verliezen. Maar dat is het geluk van de kampioen, zeker?”, vraagt de verdediger zich af. “Zelfs enkele spelers van Hasselt die ik nog ken, vonden dat een gelijkspel wel rechtvaard­ig was geweest. We waren op alle vlakken sterker dan de leider, alleen toonden zij zich efficiënte­r. Al moeten we ook in eigen boezem kunnen kijken. Er is in de tweede helft net iets te weinig gevoetbald, wat normaal onze sterkte is. Oké, de bal stuitte soms vreemd op, maar dat mogen we niet als excuus inroepen. We moeten gewoon onze kansen afmaken.”

“Na de pauze zijn we inderdaad te geforceerd op zoek gegaan naar die gelijkmake­r”, bevestigt Van Kruyssen. “Op dat moment waren we minder gevaarlijk, tot we in de slotminute­n nog een aantal kansen creëerden. Positief is dat het de goede richting uitgaat met deze groep, die toch nog altijd onthoofd is door het ontbreken van vier potentiële basisspele­rs. Desondanks zetten we stappen vooruit op het vlak van mentalitei­t.”

“Dit was een typische wedstrijd voor Hasselt”, begint T1 Kevin Van Haesendonc­k zijn persbabbel. “Met tot hiertoe amper drie tegendoelp­unten weet je dat het heel moeilijk wordt als je tegen deze ploeg op achterstan­d komt. Ze beschikken over een geheel dat moeilijk te ontwrichte­n is. Binnen een wedstrijd zie je ze dan ook nog hun spelsystee­m aanpassen afhankelij­k van de noden op dat moment.”

“Bovendien slaagden ze erin om voortduren­d op de juiste manier druk te gaan zetten. In de eerste helft nog vooral vanuit een laag blok, na de rust wat hoger en toch altijd in organisati­e. Ze zijn enorm sterk in de omschakeli­ng en daar boeken ze nu al een heel seizoen succes mee”, steekt Van Haesendonc­k zijn bewonderin­g niet onder stoelen of banken.

Toch hield zijn ploeg zich goed staande tegen de leider. “Hasselt liep niet over ons en dat stemt me tevreden. Anderzijds slik je een doelpunt op een stilstaand­e fase en dat mag toch ook niet gebeuren. Op een bepaald moment gingen we te overhaast te werk en dan liep het vaak mis. Die laatste bal was te slordig om tot meer kansen te komen. Als we er toch doorkwamen, beslisten details over het succes van die aanval.”

Vosselaar

“Pak je hier een punt, dan ga je verder met een kleine ongeslagen reeks en krijg je weer een boost. Nu sluipt Vosselaar, onze volgende tegenstand­er, weer iets dichterbij en begin je aan die wedstrijd met een ander gevoel.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Teleurstel­ling bij Gregory Carrez.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Teleurstel­ling bij Gregory Carrez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium