Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege is nochtans meer dan verdiend”

Sint-Lenaarts wint pas in tweede helft derby tegen Zwarte Leeuw Ternesse gaat de boot in bij Nijlen, maar al te zwaar wordt daar niet aan getild

- WALTER PEERSMANS (stro)

Sint-Lenaarts won verdiend de derby tegen een gehandicap­t Zwarte Leeuw. Bij de rust hadden de bezoekers al minstens met 0-2 moeten leiden, maar de efficiënti­e bij de afwerking liet te wensen over. Het verschil werd na rust toch op het bord geprikt.

Guy Geudens en Mourad Daoudi zorgden voor de drie treffers voor Sint-Lenaarts. Daoudi speelde wel een opvallende rol. Na zeventien minuten miste hij een penalty maar in de tweede helft scoorde hij twee keer. “Wij creëerden voldoende kansen maar benutten er aanvankeli­jk geen enkele van. Ik kreeg zelf de beste kans maar zag mijn strafschop gestopt. De bal rolde vervolgens in mijn richting en op het moment dat ik wilde trappen, gleed ik met mijn steunvoet uit en zag de bal naast doel vliegen. Wij creeerden voor rust voldoende kansen maar benutten die niet. Trainer Swaegers hamerde er tijdens de rust op om kansen te blijven creëren.” Dat deden ze dan ook. “Mijn tweede was zelfs een beauty. Ik kreeg de bal perfect van Van Minnebrugg­en en toverde die mooi tegen de touwen. Het werd zo 0-3 en de zege was binnen.”

Met winst in de derby was iedereen tevreden. “Onze trainer hard er al een hele week op gehamerd. De Leeuwen hadden thuis nog niet verloren en de derby winnen, is het mooiste wat je kan beleven. We deden het en na het verlies van Wellen staan we nu wat steviger derde.”

Oefenmeest­er Gino Swaegers, acht jaar actief bij de Leeuwen, genoot achteraf ook enorm van de winst. “Iedereen wilde bij ons de derby spelen en winnen, dat zorgt voor een schitteren­d gevoel!”

03 10 30 22 13 20 02 23

32 26 23 20 18 17 17 15 15 14 13 13 13 11 7 7

Sint-Lenaarts nam de match meteen in handen en Truyts redde een kopbal van Wouters en een volley van Bevers. Na een strafschop­fout van Van Aelst op Lansu pareerde de doelman van Zwarte Leeuw ook een strafschop van Daoudi. Even later was hij wel geklopt, maar de indraaiend­e vrijschop van Daoudi werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze geraakte ook Vertommen niet voorbij Truyts. De 0-1 kon niet uitblijven en Daoudi prikte die dan toch tegen de touwen. Toen Geudens er met een knappe lob 0-2 van maakte, was de match gespeeld. Daoudi zorgde voor het orgelpunt met een prachtig afstandssc­hot in de winkelhaak: 0-3.

19.30u 19.30u 19.30u 19.30u 20.00u 20.00u

14.30u 14.30u

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Mourad Daoudi van Sint-Lenaarts houdt thuisspele­r Vanderheyd­en af.
FOTO KOEN FASSEUR Mourad Daoudi van Sint-Lenaarts houdt thuisspele­r Vanderheyd­en af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium