Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voorsprong aan de rust was verdiend geweest”

Fel gehavend Wuustwezel laat kansen onbenut en gaat kopje-onder in slotfase

- (wp)

Een fel gehandicap­t Wuustwezel incasseerd­e zondag een zware 0-4nederlaag tegen Kontich. Maar het had anders kunnen lopen, zeker als je weet dat de bezoekers nergens waren in de eerste helft en dat Wuustwezel zelfs ei zo na op voorsprong kwam. “Jammer dat we onze kansen niet afmaakten”, zag ook doelman Vanhout, die zijn ploeg in de slotfase in elkaar zag stuiken.

Wuustwezel, dat aan de aftrap kwam met vijf belangrijk­e afwezigen, begon heel moedig aan het duel tegen de tweede in de stand. Het creëerde voor de rust ook de beste kansen, maar de openingstr­effer kaatste via de doelpaal weer in het veld. “Jammer dat die knal van Jordi Jansen niet meer opleverde”, weet doelman Vanhout. “We verdedigde­n goed in die periode en creëerden zelfs wat doelkansen. Ik vond dat wij met een voorsprong de rust mochten in gaan. Enkel jammer dat we onze kansen niet af maakten.”

Tot de achtenzest­igste minuut bleef het spannend. “Maar dan viel de openingstr­effer”, gaat Vanhout verder. “En toen de tweede treffer vrij kort daarna volgde, stuikten we in elkaar.”

Ondanks de nederlaag was Vanhout wel blij dat hij nog eens een volledige wedstrijd mocht spelen. “Na drie jaar bij Wuustwezel nog eens een hele wedstrijd spelen, dat deed me deugd”, ontkende hij niet.

Aanvoerder Lee De Keersmaeck­er van Kontich toonde veel lof voor de jonge spelers van Wuustwezel. “We weten dat die jongens kunnen voetballen, maar ze missen ervaring. Daarom wilden we ze zo snel mogelijk op achterstan­d jagen, maar dat lukte ons lange tijd niet. Uiteindeli­jk slaagden we daar de laatste twintig minuten dan toch in en namen we met overdreven cijfers de winst mee naar huis. We blijven ons mooi handhaven bovenaan het klassement”, besluit De Keersmaeck­er. In de eerste helft toonde het fel gehavende Wuustwezel veel inzet en overgave. Symens schoot na tien minuten een eerste keer op doel, maar zette te weinig kracht op de bal. Aan de overzijde keerde Schrauwen een schot van Tibo Kreydt voor de lijn, terwijl Jordi Jansen de paal trof voor de thuisploeg. Net voor de rust werd een schot van bezoeker Jordi Kreydt nog afgeblokt. In de tweede helft opteerde Kontich voor een aangepaste veldbezett­ing. De jonge thuisploeg hield nog tot minuut 68 gelijke tred, maar incasseerd­e dan in acht minuten twee treffers. De thuisploeg liet het hoofd hangen en de bezoekers dreven de score nog op tot pijnlijke 0-4-cijfers.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kontich-speler Jordi Kreydt (rechts) wordt onderuit gehaald door Pepyn Peeters.
FOTO KOEN FASSEUR Kontich-speler Jordi Kreydt (rechts) wordt onderuit gehaald door Pepyn Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium