Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We waren gewoon niet op de afspraak”

Zwijndrech­tse trainer Danny Van Leuven baalt na terecht verlies

- FREDDY KOOPMAN (lver) (fko)

Ranst nam met 3-1 de maat van Verbroeder­ing Zwijndrech­t, tot grote tevredenhe­id van de Ranstse trainer Matthias Lauwers. Bij Zwijndrech­t overheerst­e dan weer de logische ontgoochel­ing. “We waren niet op de afspraak”, baalde de Zwijndrech­tse coach Danny Van Leuven.

De ploeg van Matthias Lauwers vierde pas de tweede thuiszege van het seizoen.

“We scoorden driemaal in een heel goede eerste helft, maar misten ook verschille­nde open kansen”, aldus Lauwers. “We kregen weer een wereldgoal tegen en speelden na de rust aanvankeli­jk te terughoude­nd. We gaven dit seizoen al enkele keren een dubbele voorsprong uit handen en dat speelde onbewust in de hoofden van de jongens. Na de twee rode kaarten bij de tegenstrev­er kwam de verdiende overwinnin­g niet meer in gevaar. De opluchting is groot, want we pakten eindelijk een tweede thuiszege. We kenden door een resem blessures een slechte periode en hielden amper één keer de nul. Aanvallend hebben we talent genoeg, want we scoorden slechts in één match niet”, aldus een tevreden Lauwers.

Bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t zocht een objectieve trainer Danny Van Leuven geen uitvluchte­n voor het verlies.

“Ik had de spelers verwittigd dat de match om 14.30 uur begon en niet meer om 15.00 uur”, zegt Van Leuven. “Ik doe helemaal geen afbreuk aan de verdienste­n van Ranst, want de tegenstrev­er won terecht. Ranst strafte onze fouten, flaters, kemels en blunders af en wij brachten zelf veel te weinig. De ervaren Bouwmeeste­r pakte na een onterechte eerste gele kaart op een domme manier voor reclameren een tweede geel karton. De uitsluitin­g van Dierks was een zware sanctie, want de fout gebeurde aan de zijkant van de rechthoek en er stond nog volk achter de bal. Geluk moet je echter zelf afdwingen en wij waren niet op de afspraak”, stelde Van Leuven.

legde Meeus de 1-3 eindstand vast.

Baert trof de lat en Mahieu de paal. Zwijndrech­t kwam met een vrije trap van Boogaerts tegen de lat dicht bij de aansluitin­gstreffer.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Tor Dierks van Zwijndrech­t (links) probeert Ranst-speler Wesley Jansen af te stoppen. Zonder veel succes, want Jansen scoorde twee keer voor Ranst.
FOTO KOEN FASSEUR Tor Dierks van Zwijndrech­t (links) probeert Ranst-speler Wesley Jansen af te stoppen. Zonder veel succes, want Jansen scoorde twee keer voor Ranst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium