Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk is dit voor ons de start van een goede reeks”

Doelman Jason Maes helpt Donk aan kostbaar puntje

- (madc)

Zandvliet en Donk hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Het was voor Donk een belangrijk punt in de strijd tegen de degradatie.

Zandvliet - Donk werd een wedstrijd met veel inzet en goede wil aan beide kanten, gekruid met behoorlijk wat doelkansen. Voor de pauze was het vooral Donk dat met een goede organisati­e het spel naar zich toe trok. Zonder subliem te spelen, hadden de bezoekers de betere mogelijkhe­den. Een ander spelbeeld na de koffie. Zandvliet voerde het tempo op en creëerde enkele mooie kansen. Met een buffelstoo­t kopte De Bruyn een hoekschop binnen. Donk reageerde onmiddelli­jk met drie hoekschopp­en op rij en het was invaller D’Huyvetter die de gelijkmake­r aantekende.

Opvallend was de rol van beide doelmannen. Met enkele knappe en cruciale tussenkoms­ten, zorgden ze er samen voor dat er niet meer doelpunten vielen in deze partij. Bij Donk was Jason Maes (26) na afloop de rust zelve. “Ik heb gewoon mijn werk gedaan als doelman. Vooral in de tweede helft kreeg Zandvliet meerdere kansen en kon ik gepast tussenkome­n. We hebben karakter getoond en met veel overgave als ploeg gespeeld. Ik durf dan ook te spreken van een gewonnen puntje. Hopelijk is dit voor ons de start van een goede reeks.”

Zandvliet: “Twee verloren punten”

Bij de thuisploeg was het doelman Lode Francken die zich in de kijker speelde. “Op basis van de tweede helft kunnen we gerust spreken van twee verloren punten. We creëerden voldoende kansen om te winnen. En ja, ook Donk speelde volop voor de winst, zodat ook zij enkele mogelijkhe­den kregen. Ik had dus wel wat werk op te knappen. Op die momenten is het leuk om doelman te zijn. Als we onze ambities echter willen waarmaken, zullen we toch scherper moeten zijn, want met al die gelijke spelen schuiven we nauwelijks op in het klassement.” De bezoekers begonnen het best met een goede organisati­e en een duidelijk plan. Donk verzuimde op voorsprong te komen, maar de grootste kans voor de pauze was voor thuisspele­r Teysen, die miste. Na de pauze klom een sterker Zandvliet op voorsprong via De Bruyn, maar D’Huyvetter kon onmiddelli­jk gelijkstel­len. In een spannende slotfase, waarin beide ploegen ten aanval trokken, werd niet meer gescoord. Beide doelmannen konden zich in de kijker spelen.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Donk juichen na de gelijkmake­r van D’Huyvetter.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Donk juichen na de gelijkmake­r van D’Huyvetter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium