Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaamse chef wint 100.000 euro in ‘Korean Food Battle’

Helft van alle Koreanen ziet Marcelo Ballardin triomferen

- JAN CLAEYS

Zuid-Korea heeft een nieuwe ster: Marcelo Ballardin (37). De chef van het Gentse sterrenres­taurant Oak won er afgelopen weekend

Liefst 25 miljoen Koreanen zagen hem een Italiaan en een Amerikaan kloppen in de finale.

Battle.

Hansik Daechup – Korean Food

Niets zo populair in Zuid-Korea als kookprogra­mma’s. De topper: met als Engelse ondertitel

Het programma op Olive TV, met een bereik van zo’n 25 miljoen kijkers (bijna de helft van alle Zuid-Koreanen!), was vier seizoenen lang een strijd tussen Koreaanse chefs. Dit jaar schakelden de makers een versnellin­g hoger en haalden ze een Amerikaan, een Canadees, een Italiaan, een Mexicaan en … een Belg naar de tv-keuken.

Of toch een halve: de kok is een Italiaanse Braziliaan, maar zijn hart ligt nu in ons land. Hij is getrouwd met een Belg en heeft al vier jaar een restaurant in Gent. Sinds vorig jaar hangt er een Michelinst­er aan de deur.

Hansik Daechup, Korean Food Battle.

“Het was ontzettend slopend”, zegt hij. “Ik werd ook constant op straat tegengehou­den voor handtekeni­ngen en selfies.” En ook in België voelt hij het succes van het programma. “Plots krijg ik reservatie­s van Belgische Koreanen en van hun landgenote­n uit pakweg Parijs of Londen.”

De overwinnin­g in leverde Marcelo 100 miljoen Koreaanse won op, iets minder dan 100.000 euro. “De helft heb ik gegeven aan de lokale mentor die me in het programma bijstond. De rest gaat op mijn spaarboek. Wie denkt dat je met een sterrenres­taurant rijk wordt, die heeft het verkeerd.”

Korean Food War

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium