Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opening KMSKA alweer uitgesteld na vondst asbest

Keten bouwt 132 kamers, luxewinkel­s en dakterras vlak bij Meir

- JAN STASSIJNS

De Franse hotelketen B&B wil tegen 2023 vijftien nieuwe hotels openen in ons land. Antwerpen kreeg dit jaar al de primeur voor het eerste B&B hotel in België, op Nieuw Zuid. Binnenkort komt er een tweede vestiging op de hoek van de Tenierspla­ats en de Frankrijkl­ei, vlak bij de Meir.

De Franse hotelreus B&B telt in Europa ruim 450 hotels. In België is er (voorlopig) nog maar één, in de nieuwe wijk Nieuw Zuid in Antwerpen. Binnenkort komt er een tweede vestiging in de Scheldesta­d op de hoek van de Tenierspla­ats en de Frankrijkl­ei, op een boogscheut van de Meir. Daarnaast komen er nog veertien andere nieuwe B&B hotels bij, onder meer in het centrum van Brussel en Gent.

Het nieuwe hotel op de Tenierplaa­ts, tegenover het operagebou­w, moet eind 2020 klaar zijn. “We willen verder surfen op het succes van Nieuw Zuid”, zegt Louis Caroni, managing director van B&B Benelux. “En dus trekken we ook naar de omgeving van de Meir. Het bestaande gebouw wordt er volledig gesloopt en de historisch­e gevel identiek heropgebou­wd. Op de eerste drie verdieping­en komen luxewinkel­s. De rest van het gebouw zal door ons in gebruik genomen worden, met een lobby en rooftopbar op de zesde verdieping. In totaal zal ons nieuwe hotel 132 kamers tellen.”

“We willen in België graag nieuwe concepten voor de indelingen van hotels testen”, gaat Caroni verder. “Het nieuwe hotel in Antwerpen wordt daar een goed voorbeeld van, met een rooftopbar en speciale aandacht voor design. We willen van onze hotels leefruimte­s maken waar de gasten tijd

Louis Caroni

willen doorbrenge­n buiten hun hotelkamer. Het moet een plek worden waar ze iets willen drinken in de bar of werken in de voorziene ruimtes.”

Nog een hotel in Antwerpen?

In Brussel komt er in 2019 een nieuw B&B hotel met 91 kamers, recht tegenover het station Brussel Zuid. Eind 2020 komt het volgende al, één met 114 kamers, vlak bij de Kouter in Gent.

Daarnaast heeft de keten nog ambities in Luik, Brugge, Namen en Leuven. “Of nog een extra hotel in Antwerpen”, zegt Caroni. “Het doel is om tegen 2023 vijftien nieuwe hotels te hebben in België.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ?? FOTO RR ?? B&B Benelux Zo zal het nieuwe hotel, dat 132 kamers zal tellen, eruitzien.
FOTO RR B&B Benelux Zo zal het nieuwe hotel, dat 132 kamers zal tellen, eruitzien.
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Het hotel op Nieuw Zuid.
FOTO PATRICK DE ROO Het hotel op Nieuw Zuid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium