Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nóg meer bier in De Proeverij

- (kma)

Vinnie Michiels en Rebekka Van Mengsel, de uitbaters van De Proeverij in Zandhoven, zullen vanaf december iedere maand een suggestieb­ier lanceren dat ooit gebrouwen is geweest in brouwerij Pirlot in de Heistraat in Zandhoven.

De Proeverij is het proeflokaa­l van de bieren van brouwer Guy Pirlot, die vooral bekendstaa­t om zijn Kempisch Vuur. Een Duvel of Trappist van Westmalle kan je er dus niet bestellen, wel Zandhovens­e specialite­iten. Maar Guy Pirlot brouwt ook al jaren bieren in opdracht van hobbybrouw­ers.

“In samenspraa­k met Guy Pirlot gaan we vanaf december een nieuw concept lanceren”, vertelt Vinnie Michiels, “zodat De Proeverij nog meer een degustatie­plek wordt voor alle bierliefhe­bbers. Vanaf volgende maand schenken we naast ons vast assortimen­t elke maand nog een ander bier dat ooit geprutteld heeft in de brouwketel­s van brouwerij Pirlot. We willen met De Proeverij op die manier een plek worden waar gepassione­erde brouwers hun bieren aan de mensen kunnen voorstelle­n. Bierliefhe­bbers kunnen als ze dit wensen feedback geven aan de brouwers. De hoofdbiere­n blijven uiteraard die van Kempisch Vuur. Als eerste starten we met Hibou Sauvage, een goudblond bier van 7,4%, die je mag omschrijve­n als een kruising tussen tripel en IPA

met een lekkere maar niet te bitter.”

red.)

(India Pale Ale,

hoptoets

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium