Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Havenschil­der Van Mieghem schittert op Bredabaan

-

Bart Wouters, van de gelijknami­ge kunstgaler­ie op de Bredabaan in Brasschaat, is erin geslaagd acht werken van de bekende Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem (1875 - 1930) te kopen. Vanaf 8 december hangen ze in de galerij te kijk en zijn ze te koop.

Bart Wouters werd gecontacte­erd door twee nazaten van Eugeen Van Mieghem, die bekendstaa­t om zijn schilderij­en met de haven als thema. “Het waren twee zussen, de nichtjes van de zoon van Eugeen Van Mieghem. Ze zijn allebei al halverwege de 80 en wilden de werken verkopen. Er zijn schilderij­en bij die nog op geen enkele tentoonste­lling te zien zijn geweest”, legt Wouters uit.

“Onder de werken bevinden zich drie stillevens. Er zit ook een portret van de moeder van Van Mierghem bij. Ik zal eveneens een zakkennaai­ster uit 1920 ophangen, net als twee vrouwen in pastel en een vader met zijn zoon.”

De galeriehou­der is uiteraard zeer blij dat hij deze werken kon aankopen. “Het is niet de eerste keer dat ik stukken van deze schilder kon bemachtige­n. Ik ben dan ook zeer vereerd dat de familie aan mij heeft gedacht.”

Eugeen Van Mieghem werd geboren in 1875 en overleed in 1930. Hij is vooral bekend van zijn havenzicht­en. Van Mieghem heeft de Antwerpse haven op artistiek vlak onder de internatio­na- le aandacht kunnen brengen. In 1982 werd de Eugeen Van Mieghem-stichting opgericht en elf jaar later opende in Antwerpen het Eugeen Van Mieghem Museum. Dat verhuisde in 2010 naar de Ernest Van Dijckkaai, waar het nu nog steeds gevestigd is.

De werken van Van Mieghem zijn te bekijken vanaf 8 december en telkens van donderdag tot en met zondag van 14 tot 18u. Een bezoek is ook mogelijk op andere momenten na afspraak.

Bart Wouters had gedurende negentien jaar zijn galerie aan de Kapelseste­enweg. Sinds april van dit jaar zit hij op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat.

Zijn galerie daar bestaat uit twee delen. Aan de ene kant hangt modern werk en aan de andere kant de meer klassieke stukken.

info@bartwouter­s.be

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Galeriehou­der Bart Wouters met één van zijn recent aangekocht­e werken. Ze zijn vanaf 8 december te bezichtige­n.
FOTO JAN BRYS Galeriehou­der Bart Wouters met één van zijn recent aangekocht­e werken. Ze zijn vanaf 8 december te bezichtige­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium