Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen mee aan de leiding komen”

Jonas Somers wil leider Oppuurs vergasten op een avondje Kontich

-

Kontich ontvangt zaterdagav­ond Oppuurs voor de absolute topper in eerste provincial­e. Leider Oppuurs telt drie punten meer dan eerste achtervolg­er Kontich. “We willen mee aan de leiding komen”, zegt Jonas Somers.

De 23-jarige middenveld­er verwacht dat het duel tussen de nummers twee en één een leuke en open wedstrijd zal worden.

“We pakten op eigen veld zestien op achttien en willen die goede thuisreput­atie tegen Oppuurs bevestigen”, zegt Somers. “Het avondje Kontich moet elke tegenstrev­er angst inboezemen. We zullen op de afspraak moeten zijn, want Oppuurs is een moeilijk te bekampen geheel dat op veel automatism­en teert. Ze pakten de eerste periodetit­el en hebben na vier overwinnin­gen op rij vertrouwen te koop. De leider speelde nog geen enkele keer gelijk. Hopelijk smeren wij hen hun vierde nederlaag op verplaatsi­ng aan.”

Volgens Somers zal Kontich zich niet aanpassen aan de speelwijze van Oppuurs. “Wij hebben respect voor elke tegenstrev­er, maar gaan steeds van onze eigen sterkte uit. We willen de topper winnen om zo mee aan de leiding te komen in het klassement en om het maximum in de tweede periode te behouden.” Somers wordt ondertusse­n weer op zijn vertrouwde plaats op het middenveld uitgespeel­d. “Vorig seizoen waren er problemen centraal achterin waardoor de coach me naar achteren schoof omdat ik goed kan uitvoetbal­len. Nu speel ik weer op het middenveld. Op welke positie ik voetbal, maakt me niet uit. Het ploegbelan­g primeert.”

Jonas Somers is na een hamstrings­blessure weer fit.

“In de match voor de Beker van Antwerpen op Schelle viel ik kort na de aftrap geblesseer­d uit. De echo toonde aan dat het om een verrekking ging. Ik miste slechts twee wedstrijde­n. Door het uitvallen van Sucu kwam ik vorig weekend op Wuustwezel onverwacht aan de aftrap. Toen we een veilige voorsprong hadden, werd ik gewisseld”, aldus de student toegepaste psychologi­e.

 ??  ?? Jonas Somers: “We pakten op eigen veld zestien op achttien en willen die goede thuisreput­atie tegen Oppuurs bevestigen.”
Jonas Somers: “We pakten op eigen veld zestien op achttien en willen die goede thuisreput­atie tegen Oppuurs bevestigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium