Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beide clubs staan onder hun waarde in het klassement”

Familie Dilliën neemt het zondag tegen elkaar op in de derby

- MARK DE CLEENE

Derbytijd zondag voor SK Putte en Mariaburg. Nu beide ploegen ook nog eens strijden voor het behoud, heeft het burentreff­en tussen beide clubs alleen maar aan belang gewonnen. Daarnaast is er ook nog een extrasport­ief tintje verbonden aan het duel. Zo neemt Putte-coach Pieter Dilliën het op tegen de club waar vader Eric en broer Gertjan mee het sportieve beleid bepalen. Wij brachten de drie mannen samen voor een gesprek.

De roots van de familie Dilliën liggen eigenlijk bij Cappellen, hé?

Eric Dilliën (58, voorzitter Mariaburg):

“Bij Cappellen was ik speler, bestuursli­d, jeugd- en ondervoorz­itter. Onder wijlen voorzitter Jos Van Wellen waakte ik mee over de goede werking van de club. Cappellen blijft de club van mijn hart. Jammer genoeg verdween met het wegvallen van Jos Van Wellen ook een stukje drive om het nieuwe beleid volop te steunen. Via Gertjan kwam de vraag om mijn schouders mee te zetten onder de nieuwe werking van Mariaburg. Sinds september probeer ik nu, samen met de andere bestuursle­den, de beleidsvis­ie te sturen.” Gertjan (29, jeugdcoörd­iantor Mariaburg):

“Ik jeugdcateg­orieën doorliep alle bij Cappellen.

Toen de club een jeugdtrain­er zocht, hapte ik toe. Nu ben ik zes dagen van de week aanwezig op Mariaburg als jeugdtrain­er en -coördinato­r. Als lid van de sportieve cel werk ik mee aan de doorstromi­ng van de jeugd.” Pieter (32, hoofdtrain­er Putte SK):

“Na mijn carrière bij Cappellen speelde ik bij SC Merksem en Schoten om te eindigen bij Putte. Vorig seizoen kreeg ik de kans om als hoofdcoach het roer over te nemen. Via de eindronde konden we bijna tot onze eigen verbazing promoveren naar derde provincial­e.”

Eric, met de clubs waar jezelf en je twee zonen actief zijn, gaat het dit seizoen niet al te best. Hoe sta je daar als vader tegenover?

“Ik geloof sterk in de kwaliteite­n van zowel Pieter als Gertjan. Uit ervaring weet ik ook dat je niet te snel ongerust moet worden. Zeker als bestuursli­d is het belangrijk om de kalmte te bewaren als de resultaten even tegenzitte­n. Ook voor Pieter, die zelf trainer, is dit de gouden raad die ik kan geven.”

Eric:

Wat verwachten jullie van de derby van zondag?

“Voor mij is het leuk om vast te stellen dat er elke week meerdere jeugdspele­rs van de club tussen de lijnen staan in het eerste elftal van Mariaburg. Dit

Gertjan: geeft mij en de andere jeugdtrain­ers energie om ons werk verder te zetten. De vooruitgan­g die deze spelers maken, is voor mij veel belangrijk­er dan het resultaat van de derby op zich.”

“Na een goede start van het seizoen zijn we met Putte wat teruggeval­len in het klassement. Onze ploeg moet het verschil kunnen maken met enthousias­me, werklust en karakter. Mariaburg heeft meer ervaring in de rangen dan wij en staat zeker onder zijn waarde geklasseer­d. Al geldt dat volgens mij ook voor ons. Ik verwacht veel volk en ben er zeker van dat ik mijn spelers extra kan motiveren voor deze wedstrijd. Een zege zou mooi zijn, dan zouden we voor de winterstop nog enkele plaatsen kunnen opschuiven.”

“Bij Mariaburg hebben we een goede mix van een vijftal ervaren rotten en veel jeugd. Het is logisch dat deze ploeg een leerproces doormaakt en dat er nog heel wat groeimarge is. Onze trainer Chris Wallaert is een goede peoplemana­ger en zal de jongens zeker klaarstome­n voor zondag. Als de kleine foutjes, die er nog wekelijk zijn, kunnen vermeden worden, zullen we zeker een sprong maken in het klassement. Wie er zondag mag winnen? Als vader zou ik graag aan elke ploeg drie punten uitdelen.”

Pieter:

Eric:

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De familie Dilliën met links Pieter (trainer Putte SK), in het midden vader Eric (voorzitter Mariaburg) en rechts Gertjan (jeugdcoörd­inator Mariaburg).
FOTO KOEN FASSEUR De familie Dilliën met links Pieter (trainer Putte SK), in het midden vader Eric (voorzitter Mariaburg) en rechts Gertjan (jeugdcoörd­inator Mariaburg).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium