Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FT Antwerpen trekt gehavend naar Moeskroen “We zullen slim moeten spelen”

- (mabe)

FT Antwerpen-coach Karim Bachar trekt vanavond met een gehavende kern naar Moeskroen. Bachar kan over amper vier, maximum vijf, basisspele­rs beschikken.

“Moeskroen is altijd al een lastige verplaatsi­ng geweest”, aldus Bachar. “Dat hebben we vorig seizoen ondervonde­n toen we door hen in de Beker van België uitgeschak­eld werden. In tegenstell­ing tot de voorbije seizoenen zijn ze nu ook nog eens heel goed bezig.

(Moeskroen telt amper één puntje minder dan Antwerpen, red.).

Bovendien missen wij weer een aantal spelers.”

“Tegen Hasselt was de spoeling al dun, nu valt mogelijk ook nog eens Younes Achter weg. De combinatie veld- en zaalvoetba­l zorgt mogelijk bij sommigen voor extra belasting. Misschien dat we Jasper Buyl kunnen inzetten, maar die komt net terug uit blessure. We zullen het nu nog meer van de vechtlust en het groepsgevo­el moeten hebben. Iedereen zal de nodige extra inspanning­en moeten leveren. We zullen het ook slim moeten aanpakken. Net als tegen Hasselt.”

“Toen stond er een hecht team tussen de lijnen en pakten we een overtuigen­de 8-1 zege. Ik hoop nu op een soortgelij­k scenario waarin we af en toe het tempo eruithalen, de bal in eigen rangen houden en prikken als we kunnen. Door de vele afwezighed­en moet ik meer beroep doen op de jonge gasten. Die krijgen zo de nodige speelminut­en. De ene keer pakt dat goed uit, de andere keer is het wat minder. We zien wel wat het wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium