Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze huid duur verkopen”

- (mabe)

Hoboken Ster kende een wisselvall­ige start op het hoogste niveau van het zaalvoetba­l in de BZVB en staat elfde. Vanavond wacht de derby tegen het ongeslagen GS Beobank Hoboken.

Twee seizoenen geleden speelden beide ploegen tegen elkaar in het kader van de Beker van België. Hoboken Ster, dan nog een tweedenati­onaler, maakte het GS Beobank Hoboken toen behoorlijk moeilijk.

“We werden pas na het trappen van strafschop­pen uitgeschak­eld. Ikzelf miste er toen eentje”, vertelt Arben Mamusha, nu de trainer-coach van Hoboken Ster. “We hebben de voorbije maanden wat punten weggegeven. We spelen bij momenten te aanvallend en vergeten vanuit de organisati­e te denken. Daar zullen we zeker op moeten letten willen we meedoen tegen GS Beobank Hoboken.”

Dat GS als favoriet de derby instapt, mag duidelijk zijn.

“Kijk naar het klassement, dat zegt genoeg. Het is de ongeslagen nummer één tegen het nummer elf. Duidelijke­r kunnen de machtsverh­oudingen niet weergegeve­n worden. Ze zijn al een aantal seizoenen een van de topploegen in eerste nationale, terwijl wij net aan ons eerste seizoen op het hoogste niveau bezig zijn. En ze hebben dit seizoen een fenomenale reeks van tien zeges op rij neergezet. Respect daarvoor.”

Alleen, dit is een derby en daarin gebeuren soms de meest verrassend­e dingen.

“We willen het hen echt moeilijk maken. We zullen onze huid duur verkopen en met het mes tussen de tanden spelen. Wie weet worden we de eerste ploeg die er dit seizoen in slaagt GS Hoboken van de zege te houden. Dat zou pas een stunt zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium