Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sinatra’s ontvangt alle leeftijden”

Café en broodjesza­ak op Hoevenseba­an en Dorpsplein worden omgevormd tot bar-bistro

- JAN BRYS

Op de Hoevenseba­an in het centrum van Kapellen opende met Sinatra’s donderdag een gloednieuw­e horecazaak. Kapellenaa­r Raf Verhaert wil er alle leeftijden aantrekken en is zeven dagen op zeven open.

De nieuwe bar beslaat twee aaneenslui­tende panden. Een bruin café op de Hoevenseba­an en een broodjesza­ak op het Dorpsplein werden samengevoe­gd tot één ruime horecazaak. “We zijn in juli met de verbouwing­en begonnen. De twee panden werden helemaal gestript en doorgetrok­ken”, zegt Raf Verhaert.

De man wil inspelen op de komst van het nieuwe gemeentehu­is tegenover zijn deur. “Daar komt een ondergrond­se parking bij voor 180 wagens. De mensen kunnen hier in de zaak voor alles terecht. In de bar kunnen de klanten aperitieve­n, we schenken wijnen, sterkedran­k en bieren. Overdag zijn we ook open, voor wie koffie wil drinken of van een trappist wil komen genieten.”

Verhaert wil vrijdag- en

zater-

dagavond de jongeren aantrekken. “Op vrijdag mikken we op de jeugd van 18 tot 22 jaar. Zaterdag draaien we voor jongeren vanaf 23 jaar. Die avonden zijn er dj’s die voor ambiance zorgen. Zondagnami­ddag kunnen de 40-plussers aan hun trekken komen. Zij kunnen een aangename namiddag doorbrenge­n met de muziek uit hun tijd, Motown en Barry White, bijvoorbee­ld. We zijn zeven dagen op zeven open. ’s Avonds openen we de bar telkens om 21u”, zegt Verhaert.

Verhaert denkt dat de mensen steeds meer in hun eigen gemeente willen blijven. “Met al die alcoholcon­troles is het toch een heel stuk veiliger als je in de buurt blijft. Ik denk dat veel ouders hetzelfde denken als het over hun kinderen gaat. Daarom wilde ik een zaak waar alle leeftijden hun goesting kunnen vinden. Ons concept, een mix van een bar en een bistro, is volgens mij in de regio ten noorden van Antwerpen zo goed als nergens te vinden.”

In het bistro-gedeelte kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd. “Dat deel ligt aan de kant van het Dorpsplein, dat bijzonder

Raf Verhaert

Sinatra’s

‘‘De mensen willen steeds meer uitgaan in hun eigen gemeente.’’

levendig is. Eerstdaags gaat de ijspiste open en nadien zorgen de fonteinen weer voor sfeer. De mama’s die hun kinderen naar school hebben gebracht kunnen hier dan terecht voor koffie of een ontbijt met de vriendinne­n. Onze keuken blijft open tot 22u. Ik heb gemerkt dat de mensen vaak nog rond 21u willen gaan eten en veel keukens zijn dan al gesloten”, aldus nog Raf Verhaert.

Dat de man fan is van Frank Sinatra, bewijst de levensgrot­e zwart-witfoto van de Amerikaans­e zanger aan de muur. Tijdens de openingsre­ceptie kwamen al heel wat nieuwsgier­igen een kijkje nemen om zich een oordeel te vormen over de gloednieuw­e zaak.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Raf Verhaert (rechts) heft met zijn team het glas op Sinatra’s.
FOTO JAN BRYS Raf Verhaert (rechts) heft met zijn team het glas op Sinatra’s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium