Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben tegen drugs”

Ingenieur betrokken bij cannabiskw­eek, maar:

-

Twee mannen, 68 en 49 jaar oud, dreigen de gevangenis in te gaan omdat ze in een woning in de Bloemenlaa­n een cannabispl­antage bezaten. Volgens het parket verdienden ze daar meer dan 600.000 euro mee.

De politie viel op 20 juni 2017 binnen in de woning van Maarten S. (68) in de Bloemenlaa­n. Ze troffen er Robert M. (49) aan. In de woning werden de resten van een cannabispl­antage teruggevon­den. “753 potten”, aldus de aanklaagst­er. “De politie vond ook een geldtelmac­hine en de woning was langs buiten beveiligd met camera’s.” In de woning van M. in Kapellen vonden de speurders nog bijna 3 kilo cannabis.

Robert M. speelde open kaart. Hij vertelde de speurders dat hij al jaren bij cannabispl­antages in Nederland betrokken was. Als ingenieur was hij technisch onderlegd om de elektricit­eit, verwarming en lichten te regelen. In opdracht installeer­de hij ook de plantage in de Bloemenlaa­n bij S. “Daar hebben we zes of zeven keer geoogst”, verklaarde hij.

“Amper iets verdiend”

Het parket denkt dat S. en M. 677.108 euro hebben verdiend met de plantage. Dat bedrag werd verbeurdve­rklaard. Voor beide Nederlande­rs werd twee jaar gevangenis en 8.000 euro boete gevorderd. De mannen betwisten de verbeurdve­rklaring omdat ze er zelf amper aan verdiend zouden hebben.

“Die verbeurdve­rklaring is disproport­ioneel”, pleitte Charlotte De Boeck voor M. Allebei de beklaagden vroegen de rechtbank een werkstraf of een straf met uitstel. Gevraagd naar een eventuele drugsprobl­ematiek antwoordde M.: “Ik ben tegen drugs. Ik heb alleen technisch meegedaan.”

Vonnis op 13 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium