Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verbreding kanaal: drie maanden verkeersel­lende

Capaciteit Metropools­traat verkleind tot één rijstrook

- (jaa)

In de Metropools­traat, de drukke weg langs het Albertkana­al, wordt vanaf maandag veel verkeershi­nder verwacht. Aanleiding zijn voorbereid­ende werken met het oog op het verbreden van de waterweg.

De Vlaamse Waterweg is al een poos bezig met de moderniser­ing van het kanaal tussen Antwerpen en Luik. De volgende stap is het bouwen van een nieuwe kaaimuur, het aanleggen van een nieuw jaagpad, nieuwe wegenis, een nieuw fietspad, en het aanleggen van nieuwe riolering onder de weg in het stuk Hoogmolenb­rug-Kruiningen­straat. De kaaimuur schuift gemiddeld 5 meter op, landinwaar­ts.

De werken starten nu maandag en zullen op deze door pendelaars druk gebruikte verbinding lange tijd voor grote hinder zorgen. Ter hoogte van de Kruinin- genstraat zal nog maar één rijstrook beschikbaa­r zijn. Het verkeer kan alleen beurteling­s passeren. De sturing gebeurt met tijdelijke verkeersli­chten. De afstelling houdt rekening met de pendelbewe­gingen. In de ochtendspi­ts krijgt het verkeer richting Antwerpen langer groen. ’s Avonds krijgt wie naar het centrum van Schoten en Wijnegem wil meer tijd om de flessenhal­s te passeren.

In de kerstvakan­tie kan het verkeer twee weken lang opnieuw in twee richtingen ongehinder­d door de Metropools­traat, maar de werkzaamhe­den worden daarna hervat en duren dan nog tot eind februari. Fietsers ondervinde­n weinig hinder van deze werken. Het jaagpad blijft beschikbaa­r. Voor hun comfort komt er ter hoogte van de Korte Braamstraa­t een makkelijke oprit naar het jaagpad.

 ??  ??
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Er wordt veel verkeershi­nder verwacht in de Metropools­traat.
FOTO JAN AUMAN Er wordt veel verkeershi­nder verwacht in de Metropools­traat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium