Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente laat informatie­blad niet meer bezorgen door bpost

- (jw)

Bpost is de laatste tijd een vast punt van discussie voor het gemeentebe­stuur. Naast ongenoegen over slechte bedeling van het infoblad en het verdwijnen van rode postbussen laat het bestuur de eigen post ophalen door Easypost.

Het frankeerto­estel van bpost zal niet langer door het gemeentepe­rsoneel gebruikt moeten worden. Het gemeentebe­stuur besliste toe te treden tot de raam- overeenkom­st van de stad Brugge, wat externe dienstverl­ening betreft. Zo zal de uitgaande post van het gemeentebe­stuur dagelijks door iemand van Easypost opgehaald worden.

Deze beslissing heeft niet meteen iets te maken met het ongenoegen over de dienstverl­ening van bpost. Toch laat schepen van Communicat­ie Jurgen Callaerts (N-VA) weten absoluut niet te spreken te zijn over hun geleverde service.

“De bedeling van ons informatie­blad liep de laatste keer helemaal fout. Het zou op 26 oktober, dus nog voor de personeels­stakingen, bedeeld worden, maar dat gebeurde niet. Een reactie van hen na verschille­nde klachten bleef onbeantwoo­rd. Ondertusse­n werd het informatie­blad wel bedeeld maar lang niet in alle straten.”

Bpost-woordvoerd­er Barbara Van Speybroeck zegt dit dossier ernstig te nemen. “We willen ervoor zorgen dat de bedeling in de toekomst volledig correct verloopt. Daarvoor moeten we eerst een duidelijke kijk hebben op welke straten volgens de gemeente niet bedeeld werden. We gaan uitkijken naar mogelijke oplossinge­n en dit strikt opvolgen.”

Ondertusse­n kreeg het gemeentebe­stuur een brief van bpost over een ander onderwerp. Daarin staat dat ze een aantal rode brievenbus­sen gaan afbouwen. “Dat aantal is al veertien jaar hetzelfde”, zegt Van Speybroeck. “Het aantal verstuurde brieven is in die tijd sterk gedaald. Het lijkt ons logisch dat we deze beslissing daarom nemen. De minst gebruikte brievenbus­sen zullen vanaf 26 november geleidelij­k aan worden verwijderd.”

Voor Rumst gaat het om de brievenbus­sen in de Ekkergatst­raat 1, Markt 1, de Molenstraa­t 118, de Overwinnin­gstraat 10, de Seringenla­an 2 en de Steenbergh­oekstraat 20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium