Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Omerta doorprikke­n

Als de regeling van spijtoptan­ten doordacht wordt ingezet, kan de criminalit­eit beter worden aangepakt, omdat verdachten meer geneigd zijn verklaring­en af te leggen. Een zogenaamde ‘omerta’ kan zo doorprikt worden. Spijtoptan­ten kunnen cruciaal zijn in waarheidsv­inding en het aanpakken van de gerechteli­jke achterstan­d. Het kan ervoor zorgen dat zaken sneller worden opgelost.

PHILIP BRUGHMANS,

Triest

PATRICK MESTACH,

FRANK LACROIX,

RUDI DE BLICK,

KAPELLEN

Helemaal niet mee eens. Men denkt toch niet dat een oplichter nu plots de waarheid gaat vertellen? Ik vraag mij af wie zo’n wetsvoorst­el indient. Het kan toch niet anders dan dat die persoon of partij zelf ‘gesponsord’ wordt door louche figuren. De brave burger moet het met lede ogen aanzien. Triest, heel triest.

BORGERHOUT

Straf en gerechtigh­eid

Misdrijf, misbruik of oplichting, het maakt niet uit. Straf en gerechtigh­eid moeten er zijn, zonder rang, stand of spijt. Maar dit krijgen we nooit klaar in een corrupt landje zoals België.

HOEVENEN

Gevaarlijk spel

Natuurlijk is dit een gevaarlijk spel. Maar wat ik me nu wel afvraag is of Ivan Leko dieper in de miserie zit dan iedereen vermoedt en hij laat uitschijne­n. Anders moeten hij en meester Van Steenbrugg­e toch geen schrik hebben ...

EDEGEM

Beter zo dan nooit

Spijtig dat de overvolle vuilnisbak van het Belgische voetbal gereinigd dient te worden via een zogenaamde spijtoptan­t. Maar beter zo dan nooit. En indien men de reacties nu aanhoort van de advocaten die de

Omkoperij door de staat

Dit kan helemaal niet, dit is een vorm van omkoperij door de staat. Bovendien is de begunstigd­e hierbij van bedenkelij­k allooi.

HERMAN VAN DER ELST,

AXEL DAELEMANS,

LEEST

Plafond voorzien

Vijf jaar voorwaarde­lijk en een geldboete versus vermoedeli­jk vijftien jaar effectief: dit kan dus niet. De wet had een plafond moeten voorzien van het effectieve deel: bijvoorbee­ld niet lager gaan dan 50% van de effectieve straf. Zes jaar effectief lijkt mij al veel realistisc­her.

VOSSELAAR

Stoppen

Neen, natuurlijk niet. Dat ze nu eens stop- pen met al dat gedoe. Die beginnen toch te- rug, men moet hen meteen oppakken. Die mannen denken dat ze zich alles kunnen veroorlove­n en geen plichten hebben.

JOSEFIEN SLEOB,

ARENDONK staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Straatprot­est

De overheid gaat de protesten tegen hoge brandstofp­rijzen hardhandig laten onderdrukk­en door de politie. Opnieuw moet de burger zwijgen en aanvaarden. Als er nu eens politieke moed was om de onrechtvaa­rdige uittreding­svergoedin­gen voor politici te schrappen en om de prijs van de brandstof met 30% te vermindere­n, dan zou er geen protest meer zijn. Maar politici snijden nooit in hun eigen vel. Men heeft nu de mond vol over de corruptie in het voetbal, maar wanneer wordt de corruptie in de politiek eens goed uitgemest? Mensen moeten en zullen blijven protestere­n tegen mensen die denken dat ze boven de wet staan, simpelweg omdat ze zichzelf “politici” noemen die het land besturen.

RUDI VEREECKEN,

RONALD BAERT,

ALEX ELAUT

TERHAGEN

Dure energie

Bedrijven investeren niet in gascentral­es, omdat die niet rendabel zijn zolang de goedkopere stroom blijft komen van de kerncentra­les. Als de kerncentra­les verdwijnen en er gascentral­es komen, zal de elektricit­eit dus ook duurder worden. Veiliger, dat wel, maar laat wat mij betreft de kerncentra­les dan maar wat langer open. Als de elektricit­eit zo duur blijft, zal bij mij de houtkachel veel meer branden. We worden gemolken, zo simpel is dat. Welke regering er ook aan zet is.

RANST

Jongeren in Groen Kwartier

Als stadsgids heb ik de ontwikkeli­ng van het Groen Kwartier goed gevolgd. Het was een openbaring dat er na twintig jaar leegstand een woonprojec­t zou worden gerealisee­rd. Iedereen was vol lof. De groene ruimten zijn mooi aangelegd, maar waar kunnen de kinderen en jongeren zich uitleven? De verleiding was groot om hier een appartemen­t te kopen, maar waar mag onze kleinzoon zich uitleven en voetballen? Een stad heeft plekken nodig waar jongeren en kinderen zich kunnen uitleven, zonder een drukke verkeerswe­g te moeten oversteken. Ik denk aan de heraanleg van de Konijnenwe­i op het Zuid, daar moet men eerst de Singel oversteken om aan het sportveld te komen ...

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium