Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het grote podium went, maar de zenuwen blijven”

Kids, Marilys (14) uit Deurne zingt van Andra Day

-

Laura Tesoro heeft nog twee poulains in de wedstrijd, waaronder Marilys Van der Haegen (14, Deurne). “Mijn moeder was zanglerare­s en hoorde al snel dat ik kon zingen.”

“Ik heb veel reacties mogen ontvangen op mijn deelname”, zegt Marilys. “Veel positieve uiteraard. Negatieve commentare­n op mijn eigen prestatie waren er weinig.” Logisch, want Marilys zit vanavond in de finale. “Wat een hele prestatie is. We waren met honderden kandidaten, en we schieten nog met acht over. Velen sneuvelden al in de blind auditions. Ik vind van mezelf dat ik het best goed heb gedaan.”

In totaal heeft Marilys vier keer voor de camera’s mogen zingen. “Het went wel om op dat grote podium te staan, maar op de achtergron­d blijft de stress toch altijd een beetje aanwezig. Al merk ik wel dat ik de druk op de duur beter kon controlere­n.”

Tijdens de workshops werden de meisjes overladen met bruikbare tips. “Zelfs om onze zenuwen onder controle te houden”, zegt Marilys. “Samen met Emma, die ook in mijn team zat, hebben we achter de schermen yoga gedaan om zo onze adem onder controle te houden. Als je veel zenuwen hebt, ga je sneller naar adem happen en daardoor kan je moeilijker zingen. Tijdens de workshops zijn we vaak bezig geweest met ademhaling­soefeninge­n. Als je die onder de knie hebt, raak je makkelij- ker aan de moeilijke noten.”

Marilys blikt tevreden terug op de samenwerki­ng met zangeres en coach Laura Tesoro. “Het was bijzonder met haar te mogen samenwerke­n. Ze heeft toch al op korte tijd zoveel dingen verwezenli­jkt. Het is ook niet elke dag dat je aan muziek kan werken met een bekend persoon.”

Vanavond zingt ze van Andra Day. Zelf is Marilys echter fan van Billie Eilish en Queen. “Maar de nummers voor televisie werden in overleg met Laura gekozen. Zo heb ik van Emma Bale gezongen. Dat kende ik niet. Maar we mochten het altijd zeggen als we het liedje echt niet zagen zitten.”

De mama van Marilys was vroeger zanglerare­s.

Het is dus niet verwonderl­ijk dat het zangtalent van dochterlie­f al vroeg werd ontdekt. “Behalve eens een klein optreden in een zorgcentru­m had ik nooit voor veel mensen gezongen.

Rise Up

Cut Loose Maar ik begon steeds beter te zingen, en meedoen aan

was een logische stap. Het is best wel een leuk gevoel om even in de schijnwerp­ers te staan en alle ogen op je gericht te hebben. Wat de uitslag van de finale ook is: ik blijf zingen. Later zou ik ook een job willen in de

muzieksect­or.”

Kids

The Voice

 ?? FOTO VTM ?? koos Marilys samen met coach Laura Tesoro. “Je werkt niet elke dag samen met zo'n bekend persoon.”Rise Up Angst om haar tekst te vergeten heeftvan Ariana Grande.Tears Left To Cry
FOTO VTM koos Marilys samen met coach Laura Tesoro. “Je werkt niet elke dag samen met zo'n bekend persoon.”Rise Up Angst om haar tekst te vergeten heeftvan Ariana Grande.Tears Left To Cry

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium