Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zijn uitdaging”

No Tears Left To Cry van Ariana Grande

-

“Sowieso is voor mij geen eindpunt qua zingen”, zegt Mary. “Over enkele jaren wil ik zelfs aan

meedoen. In de tussentijd kan ik me muzikaal nog verbeteren. Ik hou van liedjes van Queen en The Beatles. De band van Freddie Mercury, toch wel een zeer extraverte man, heb ik ontdekt via mijn papa. Hij was al fan, en op een dag begon ik mee te luisteren. En The Beatles kwamen op mijn pad via mijn leerkracht in het vijfde leerjaar. Een van de eerste Engelstali­ge nummers die ik zong was

Tijdens

Tears

Ariana

de

Left

The Voice Kids

The Voice Van Vlaanderen

Hey Jude.”

finale

zingt

To

Dusk Till Down

ze

Cry

No

van Grande. “Ik

kende het wel, maar was er niet zo’n fan van omdat het mijn genre niet is. Schrik om de tekst te vergeten had ik niet. Die had ik genoeg doorlopen in mijn hoofd. Het was vooral de uitdaging om de hoge noten in het liedje te halen.”

Naar eigen zeggen was de blind audition van Mary haar minst goede prestatie, omdat zenuwen haar toen nog parten speelde. Het meest tevreden is ze over haar optreden van de halve finale. Toen zong ze van Zayn Malik en Sia.

“Zó’n moeilijk nummer, ik dacht dat het te moeilijk was.”

Gelukkig had ze veel aan haar coaches.

“Met K3 had ik een goede keuze gemaakt. Aanvankeli­jk dacht ik dat ze vooral hulp kregen om ons te coachen, maar Hanne, Klaasje en Marthe kwamen zelf met heel wat goede tips op de proppen. Zo raadde Hanne aan om naar beneden te kijken als ik hoog moest zingen.”

Een ding wint

“Nochtans deden de jongens het ook goed. Ebe en Kyle hadden ook in de finale kunnen staan. Dat er alleen maar meisjes zijn gekozen, komt door de beslissing­en van de coaches.”

Het zangtalent van Mary werd al vroeg ontdekt door haar mama, toen ze thuis een Armeens liedje zong.

“Ook op school wisten ze dat ik kan zingen, want ik zong vaak in de klas en heb ooit meegedaan aan

De opnames van begonnen in de zomer. Mary blikt er tevreden op terug. “Het is vooral jammer dat het afgelopen is. Ik zie de andere meisjes niet meer. Maar we gaan zeker nog afspreken. Ik vind het grappig om die optredens terug te zien op televisie. Het duurt telkens maar enkele minuten, terwijl het opnemen van het programma telkens véél langer duurde.”

is

zeker: een

The Voice Kids.

meisje Belgium’s Got Talent.”

The Voice Kids

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium