Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel blij met mijn eerste treffer”

Ingevallen Tarik Dahman kopt Ternesse voorbij hekkenslui­ter RC Mechelen

- WALTER PEERSMANS

Sint-Lenaarts heeft zoals verwacht wel wat weerwerk van Leopoldsbu­rg ondervonde­n, maar het heeft dat duel uiteindeli­jk met verdiende winst afgesloten. Doelman Sam Vermeylen en middenveld­er Olivier Vertommen hadden een groot aandeel in de zege.

Vermeylen moest de thuisploeg met enkele alerte tussenkoms­ten overeind houden en Vertommen scoorde eindelijk zijn eerste treffer. De middenveld­er was er heel blij mee. “Ik had in de vorige wedstrijde­n al een paar keer geprobeerd om die eerste van het seizoen te scoren, maar telkens zonder succes. Ik begon er al het mijne van te denken. Vanavond lukte het dan toch en dat zorgt voor een grote opluchting”, reageert hij.

De Limburgers maakten het de thuisploeg niet gemakkelij­k. “We hadden er vooraf al rekening me gehouden dat het geen gemakkelij­k duel zou worden”, gaat Vertommen verder. “Sam Vermeylen hield ons voor rust met een paar voetreflex­en overeind en Geudens en ikzelf zetten ons team nog voor halfweg op een veilige voorsprong. De tweede helft creëerden we nog een paar kansen en maakten we de wedstrijd dood. Met twee keer op rij 3-0 te winnen, mogen we niet klagen.”

Door het verlies van Lyra-Lierse klimt Sint-Lenaarts nu op gelijke hoogte met de Lierenaars. “Prettig voor ons. We zitten al een tijdje in een goede flow. We spelen ook dominant, het moet aangenaam zijn om ons te zien spelen. Het is een heel verschil met vorig seizoen. Toen sloten we constant de rij in de klassering en nu staan we tweede. Een plaats die we verdienen.”

21 44 30 51 02 22 10 00

35 26 26 20 20 19 18 16 15 15 14 14 14 13 10 7

De bezoekers creëerden snel een eerste kans, maar Vermeylen redde met de voet. Lansu schoot aan de overzijde de bal naast en Daoudi zag een schot afgeblokt door Janssens. Een minuut later moest Vermeylen opnieuw attent tussenkome­n en Van Minnebrugg­en zag aan de overkant een poging in hoekschop gedevieerd. Vermeylen hield Mathei nog eens met de voet van de openingstr­effer en Daoudi schoot het leer aan de overkant nipt over. Zes minuten voor rust zorgde Vertommen dan toch voor de voorsprong. Geudens verdubbeld­e die net voor rusten. De tweede helft bood minder kansen, maar Lansu legde drie minuten voor tijd de eindscore vast.

Houtvenne LyraLierse 19.30u Zwarte Leeuw Ternesse 19.30u ESK Leopoldsbu­rg BilzenWalt­wilder 19.30u KFC Nijlen FC Helson 19.30u KVK Wellen Betekom 20.00u RC Mechelen Esp. Pelt 20.00u

14.30u 14.30u

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Doelman Sam Vermeylen, hier in actie tegen Lyra-Lierse eerder op het seizoen, speelde weer een vooraansta­ande rol voor Sint-Lenaarts.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Doelman Sam Vermeylen, hier in actie tegen Lyra-Lierse eerder op het seizoen, speelde weer een vooraansta­ande rol voor Sint-Lenaarts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium