Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laten we hopen dat de trein weer vertrokken is”

Mikail Bektas zet Turk Sport na nul op vijftien op weg naar deugddoend­e zege

- LIEVEN VERHEYEN (lver)

Na vijf nederlagen weet Turk Sport opnieuw wat winnen is. In een rechtstree­ks duel tussen twee promovendi, won het verdiend met 3-1 van Ekeren. Met twee doelpunten ontpopte Mikail Bektas zich tot matchwinna­ar.

De meest aantrekkel­ijke wedstrijd was het in de beginfase zeker niet. Het was wachten op echt doelgevaar, tot het openingsdo­elpunt letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam gevallen.

“Mijn vrije trap werd door Laureyssen­s ongelukkig voorbij zijn eigen doelman verlengd”, zegt Mikail Bektas, de spits van Turk Sport. “Dat doelpunt had ik nodig. De laatste weken zat het telkens tegen. Ik scoorde maar niet, waardoor ook het vertrouwen wat wegzakte. Ik ben echter hard blijven werken en ben daarvoor nu ook beloond.”

En die beloning werd meteen een dubbele beloning. Een dikke tien minuten voor tijd trof Bektas opnieuw raak. “Ik werd weggestuur­d door Adem Sener. Met mijn mindere rechtervoe­t wist ik de doelman toch te verschalke­n. Zowel voor de ploeg als mezelf is de trein nu hopelijk opnieuw vertrokken.”

Na een fout op Collin kreeg Ekeren nadien nog een strafschop, waardoor er weer spanning in de wedstrijd, maar niet veel later kregen de bezoekers de genadeslag. 3-1, de zege voor Turk Sport was binnen. “We speelden niet ons beste voetbal, maar zijn beloond voor ons harde werk van de laatste weken”, zegt Turk Sport-coach Philippe Willekens. “Dat was ook de enige remedie om uit dit dal te kruipen.”

In het Ekerse kamp zocht Henri Collin geen excuses. “Wij waren nergens. Bij ons was er een gebrek aan inspiratie, een gebrek aan wil om te winnen. Vorige week tegen ’s Gravenweze­l-Schilde hadden we nochtans zeer goed gespeeld. Nu moeten we volgende week revanche nemen tegen Bonheiden, opnieuw een rechtstree­kse concurrent.”

Ook coach Stany Gzil moest zich neerleggen bij de nederlaag. “Turk Sport is de terechte winnaar. Wij hebben dezelfde ploeg als vorig jaar in derde provincial­e. Het zal erop aankomen om geregeld onze punten te sprokkelen en ons doel, het behoud, te realiseren.” Pover eerste halfuur waarin Al Balahi over knalde voor Ekeren en thuisspele­r Yilmaz zijn poging gered zag op de doellijn. Op vrijschop kwam Turk Sport dan toch op voorsprong. Ook Dingemans, voor Ekeren, en Boukandrou­j waren nog dicht bij een doelpunt, maar beide keepers stonden paraat. Na de pauze probeerde Ekeren via Janssens, Collin en Van Hooydonck de bakens te verzetten, maar Turk Sport was op counter het gevaarlijk­st. Na de 2-0 leek de match beslist, tot Dingemans Ekeren vanop de strafschop­stip opnieuw hoop gaf. Maar in de slotfase zorgde Tallal ervoor dat Turk Sport de punten toch thuis hield.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Terwijl de spelers van Turk Sport links vieren, balen doelman Pieter Gysels en de rest van de Ekeren-spelers als een stekker.
FOTO GOYVAERTS Terwijl de spelers van Turk Sport links vieren, balen doelman Pieter Gysels en de rest van de Ekeren-spelers als een stekker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium