Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben nagelaten om de match voor de rust al te beslissen”

Coach Andy Gilles ziet Riviera “na thriller van formaat” toch de zege pakken

- (lwi)

Spektakel afgelopen weekend in de Promoleagu­e. Overal werd er veel gescoord, maar de absolute uitschiete­r was toch Riviera/Deurne - Minerva. Na een wedstrijd vol spanning en spektakel zorgde een omgezette penalty van Jeffrey Courtens er vlak voor tijd voor dat de punten toch in Edegem blijven. Uitslag: 24-23 in het voordeel van Riviera/Deurne.

Heel veel volk was er niet afgezakt naar sportzaal Kattebroek, maar de afwezigen hadden deze keer toch ongelijk.

“Het werd een thriller van formaat”, zegt Riviera-coach Andy Gilles. “We gingen rusten bij 12-12. Ik vond dat we in de eerste helft al de betere ploeg waren, maar dat we te veel kansen de nek omwrongen. We hebben het nagelaten om de wedstrijd daar al te beslissen. Zeker omdat Minerva beter uit de kleedkamer kwam. De bezoekers waren na de rust onze evenknie, maar gelukkig hebben we punten dan toch kunnen thuishoude­n.”

Bij Minerva was de ontgoochel­ing na afloop uiteraard groot. De bezoekers waren erg dicht bij een stunt, maar bleven uiteindeli­jk toch met lege handen achter. “Het is jammer voor ons dat we net op het einde alsnog kopje-onder gaan”, zegt Kevin Cramm, die met tien doelpunten topschutte­r was bij de bezoekers. “Nu goed, ondanks de nederlaag mogen we best trots zijn op deze prestatie. De hele ploeg heeft de juiste vorm te pakken. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekke­n tot aan de feestdagen. Vooral aanvallend loopt het zeer vlot. We vinden erg makkelijk de weg naar doel.”

Zo was bij Minerva naast Cramm ook Raf Janssens zaterdagav­ond zeer productief met zijn zeven treffers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium