Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Francken steunt geschorste journalist­e

RTL zet opiniemaak­ster even buitenspel

-

De Waalse opiniemaak­ster Emmanuelle Praet is geschorst door RTL omdat ze “foute beschuldig­ingen” heeft geuit aan het adres van Ecolo. Praet krijgt steun van o.a. Theo Francken.

“Ik steun Emmanuelle Praet.” Met een actie op Twitter steekt staatssecr­etaris Theo Francken (N-VA) de Waalse opiniemaak­ster Emmanuelle Praet een hart onder de riem.

De journalist­e werd zondag geschorst door de Franstalig­e zender RTL nadat ze volgens de directie “buitenspor­ige” opmerkinge­n had gemaakt over de gelehesjes­beweging.

Tijdens het zondagse debatprogr­amma wierp ze enkele actievoerd­ers voor de voeten dat ze “altijd voor dezelfden hadden gestemd”. Ze verwees naar de partij Ecolo: “Die partij heeft sprongen gemaakt bij de verkiezing­en. Maar al de taksen die u betaalt, zijn milieutaks­en. Denk dus toch een beetje na bij de volgende verkiezing­en.”

Een brug te ver, aldus RTL, die haar tijdelijk schorst.

“Fout signaal”

Volgens Francken kwam die schorsing er na openlijke kritiek vanuit de top van Ecolo. “Ze kregen haar scalp op een dienblaadj­e”, twitterde hij. Nochtans ontkent de zender dat er contacten zijn geweest met de partij.

Ook andere Vlaamse politici verdedigen Praet. Zo noemt Open Vld-voorzitste­r Gwendolyn Rutten de schorsing een “fout signaal”. Ook premier Charles Michel kant zich tegen de schorsing.(tvb)

 ?? FOTO ISOPIX ?? Emmanuelle Praet.
FOTO ISOPIX Emmanuelle Praet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium