Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie brengt zwangere vrouw naar ziekenhuis omdat man pint te veel op heeft

Koppel tegengehou­den in Mechelen

-

Een 28-jarige man die zijn hoogzwange­re vriendin naar het ziekenhuis bracht omdat ze op bevallen stond, is in Mechelen aan de kant gezet voor een alcoholcon­trole. Omdat hij positief blies, mocht hij niet meer met de auto rijden. Een politieplo­eg bracht de zwangere vrouw daarop naar het ziekenhuis.

Gwendolyne De Kempeneer (22) uit Kapelle-op-den-Bos is 35 weken zwanger. “Normaal beval ik over een vijftal weken. Daarom had ik aan mijn vriend gezegd dat hij het beste nu nog eens kon profiteren en dus was hij zaterdagav­ond iets gaan drinken met een kameraad. Iets wat hij dubbel en dik verdiend had, want hij heeft enorm hard gewerkt aan de verbouwing van ons huis”, zegt Gwendolyne. “Maar in de loop van de avond kreeg ik heel veel last van weeën en een harde buik. Ik heb naar mijn vriend gebeld om met mij naar het ziekenhuis te rijden. Hij had wel enkele pintjes op, maar ikzelf was door mijn toestand niet meer in staat om zelf nog achter het stuur te kruipen. Maar ik moest wel naar het ziekenhuis, zodat een vroegbeval­ling kon worden tegengehou­den.”

Controle vlak bij het ziekenhuis

Nicky, de vriend van Gwendolyne, reed richting Sint-Maartenzie­kenhuis in Mechelen. Maar op amper anderhalve kilometer voor het ziekenhuis, op de R6, hield de politie op dat ogenblik een alcoholcon­trole. “Iedereen moest stoppen. Wij ook. Toen mijn vriend zijn raampje naar beneden deed, zei ik tegen de politieman om ons te laten doorrijden, dat ik op bevallen stond en dringend naar het ziekenhuis moest. Maar de politieman zei dat mijn vriend eerst moest blazen en dat er geen uitzonderi­ngen waren. En ja, hij had teveel gedronken. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokke­n.”

Omdat Gwendolyne dringend naar het ziekenhuis moest, bracht een politiewag­en haar ter plaatse en werd ze onmiddelli­jk aan een monitor gelegd. “Omdat mijn vriend uiteraard bij de geboorte aanwezig wou zijn, werd hij na de administra­tieve afhandelin­g op de plaats van de alcoholcon­trole ook naar het ziekenhuis gebracht met een politiecom­bi. Maar uiteindeli­jk ben ik het voorbije weekend nog niet bevallen. De dokters hebben me onder meer weeënremme­rs en longrijper­s gegeven en na een nachtje in het ziekenhuis mocht ik opnieuw naar huis. Na twee dagen met pijn gaat het ondertusse­n opnieuw wat beter. Hopelijk blijft onze baby nog enkele weken in mijn buik zitten.”

Het loze bevallings­alarm breekt Nicky nu wel zuur op. Omdat hij net over de toegelaten alcoholgre­ns zat, zal hij een flinke boete moeten betalen.

Hoewel heel wat toekomstig­e papa’s het er de weken voor de bevalling nog eens goed van nemen, is er een oude volkswijsh­eid die zegt dat partners van zwangere vrouwen de laatste maand het beste niet meer drinken. Een wijsheid die zaterdagav­ond alleen maar bewaarheid werd.

 ?? FOTO RR ?? De baby van Gwendolyne en Nicky werd uiteindeli­jk nog niet geboren.
FOTO RR De baby van Gwendolyne en Nicky werd uiteindeli­jk nog niet geboren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium