Gazet van Antwerpen Stad en Rand

… konden verdediger­s verdedigen

- KOEN VAN UYTVANGE

vlogen in het rond. We hadden al direct gegeten…”

(lacht)

“Ik denk dat het nu soms makkelijke­r is voor een spits dan vroeger. Indertijd zat je altijd met iemand op je vel. Ik zie nu dikwijls spitsen de bal krijgen, zich omdraaien en dan gaat hij op de verdediger af. Waarom dekken ze daar niet gewoon direct door? Dat zag je vroeger niet of minder. Verdediger­s moeten tegenwoord­ig kunnen meevoetbal­len, en terecht. Maar hun puur verdedigen­de werk? Dat denken ze wel even te kunnen oplossen met hun snelheid. Dat is soms een luxe voor een spits.”

“Spelen tegen SV Waregem met Luc Millecamps, dat was altijd een Correct, dat wel, maar hard. zat er altijd met zijn poot tussen. Herinner je nog hoe Vincent Kompany in zijn begindagen bij Anderlecht speelde? Voetballen­d heel goed, maar hij ging toch geregeld in de fout door het soms te voetballen­d te willen oplossen. Wanneer is de ommekeer gekomen? Toen hij bij City geleerd heeft om op het juiste moment te kiezen om geen risico’s meer te nemen. Luc Millecamps wist perfect wat hij kon.” kl*tematch.

Lucske

“Wat overigens nu onvoldoend­e bestraft wordt: elleboogst­oten. Daar moet je strenger tegen optreden. Zou het er niet uitgaan als je acht weken schorsing voorstelt? Zoiets hoort niet thuis in het voetbal. Vroeger sprongen wij niet naar de bal met onze armen hoog, wel schouder tegen schou- der. Wat gaan ze doen als iemand eens een kaakbeenbr­euk oploopt? Ach, ik kijk graag naar de Champions League. Ik zie graag eentijdsvo­etbal. Maar een volledige match op tv in eerste klasse, dat doe ik zelden.”

(lacht)

 ?? FOTO RR ?? Erwin Vandenberg­h ontvangt in 1980 de Europese Gouden Schoen.“Ons tafeltje stond vlak tegen het podium. Tja, al die pluimen van die danseresse­n, die vlogen in het rond.”
FOTO RR Erwin Vandenberg­h ontvangt in 1980 de Europese Gouden Schoen.“Ons tafeltje stond vlak tegen het podium. Tja, al die pluimen van die danseresse­n, die vlogen in het rond.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium