Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iedereen wil Van der Poel op Vlaamse wegen

- (bow)

Vele organisato­ren dromen om Mathieu van der Poel, de heerser van de cross, in maart en april aan de start te krijgen van hun voorjaarsk­oers. Zelfs Wouter Vandenhaut­e ging al persoonlij­k polsen bij het Nederlands­e wielerfeno­meen.

Hoe zijn programma er dit voorjaar precies zal uitzien, is nog onduidelij­k. Maar de organisato­ren van de voorjaarsk­lassiekers hengelen gretig naar de deelname van Matthieu Van der Poel. Zo raakte gisteren bekend dat hij zo goed als zeker zal deelnemen aan Dwars door Vlaanderen. “Als hij wil starten, zal hij wel starten”, zei voorzitter Carlo Lambrecht.

Bij Flanders Classics zitten ze binnenkort samen met de broers Roodhooft. Want Corendon - Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel, heeft wildcards nodig om te mogen deelnemen aan de grote koersen. “Tijdens de cross in Gavere heb ik gesproken met Mathieu, vader Adrie en hun entourage”, vertelde Wouter Vandenhaut­e gisteren. De grote baas van Flanders Classics is geïnteress­eerd in de plannen van Mathieu op de weg. “We gaan de komende weken eens samenzitte­n, de contacten zijn goed. Ik ga niet vooruit- lopen, maar het team kijkt met interesse naar Flanders Classics, en wij kijken met interesse naar Mathieu.”

Corendon - Circus wil de programmaw­ensen van zijn goudhaantj­e nog niet kenbaar maken, maar Dwars door Vlaanderen (3 april) staat met stip genoteerd. Ook E3 Harelbeke (29 maart) en/of Gent Wevelgem (31 maart) staat vast. “Natuurlijk willen wij Mathieu aan de start in Harelbeke”, is organisato­r Jacques Coussens duidelijk. “Als hij wil rijden, krijgt hij een wildcard.”

De Ronde van Vlaanderen een week later hoeft nog niet echt voor Van der Poel. Hij wil dit voorjaar eerst testen in de koersen daar net onder. Al zal hij wellicht niet neen zeggen, als de organisato­ren hem toch aan de start willen. Net als Parijs - Roubaix. Het team heeft goede contacten met ASO na de sterke prestaties van Mathieu in de Arctic Race in Noorwegen. En opa Raymond Poulidor kan natuurlijk ook wat druk uitoefenen.

Vraag is hoelang Mathieu deze winter op de crossfiets blijft. Hij gaat voor de eindzege in de Superprest­ige en de slotcross in Middelkerk­e is op 16 februari. De Omloop volgt al twee weken later en komt wellicht te vroeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium