Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goals komen er jammer genoeg niet op bestelling”

Jonas Laureys is al een hele tijd op zoek naar doelpunten

-

Doorgaans staan wedstrijde­n van Rupel Boom garant voor goals en spektakel, maar zondag viel er weinig te beleven in het Parkstadio­n. De match tegen Dessel Sport was bij momenten slaapverwe­kkend en eindigde op een doelpunten­loos gelijkspel.

De Boomse spitsen kwamen tegen Dessel amper in het stuk voor. Jonas Laureys liep zich wel de pleuris, maar kon in negentig minuten welgeteld één keer op doel schieten.

“Dit was een van onze slechtste matchen van het seizoen”, zegt Laureys. “Gelukkig houden we er toch een punt aan over. Dat gelijkspel is niet eens onterecht, want ik vond ook Dessel zeer matig voetballen. Zij kregen misschien net iets betere kansen, maar over het algemeen was het een zwakke match die geen winnaar verdiende. Dan kan je naar oorzaken op zoek gaan en concludeer ik dat we vooral te slordig waren in de opbouw. Normaal is dat een van onze sterke punten, maar nu kwam het er niet uit. Dat had deels met de tegenstrev­er te maken. Het is geweten dat Dessel bij balverlies snel terug plooit en vanuit een egelstelli­ng op de counter loert. Ik heb enorm veel gelopen, maar tot mijn grote frustratie was het allemaal tevergeefs.”

Het is zo ook al een tijdje geleden dat Laureys nog voor een doelpunt tekende. “Ik sta al te lang droog naar mijn zin, maar doelpunten komen er jammer genoeg niet op bestelling. We spelen minder dominant dan in de eerste weken van het seizoen. Gelukkig pakken we wel geregeld punten. Vier op negen is niet eens zo slecht als je twee keer buitenshui­s hebt gespeeld. Een punt tegen Dessel is goed, want dat is een ploeg die ik nog zie klimmen in de loop van het seizoen.”

Lierse Kempenzone­n

Zaterdag op Lierse Kempenzone­n krijgen de spitsen van Rupel Boom allicht meer ruimte. “Het zou kunnen, maar de trainers van Lierse Kempenzone­n kennen mij, hé. Ik denk niet dat ik veel vrijheid zal krijgen. Het wordt sowieso een zeer speciale wedstrijd tegen Spaenhoven en De Herdt. We hebben met hen een heel mooie tijd beleefd. Eerst de eindronde gehaald en vorig seizoen de titel gepakt, dat zijn zaken die je nooit vergeet. Het is voor een club als Rupel Boom altijd al een belevenis om op bezoek te gaan bij een traditiecl­ub als Lierse en met de recente trainerswi­ssel wordt de spanning nog extra opgevoerd. Hopelijk kunnen we voor een stunt zorgen, zoals we in het begin van het seizoen al op RWDM deden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jonas Laureys zondagnami­ddag tegen Dessel aan het werk, met Toon Lenaerts van Dessel in zijn rug.
FOTO TOM GOYVAERTS Jonas Laureys zondagnami­ddag tegen Dessel aan het werk, met Toon Lenaerts van Dessel in zijn rug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium