Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onrust binnen de club is eindelijk volledig weg”

Jamie Meseure en Berchem Sport komen na zege tegen Vosselaar in zog van top vijf

- HUGO FRET

Berchem lijkt de trein stilaan op de rails te hebben. Na de knappe 1-3-zege in Vosselaar komt de top vijf stilaan in zicht voor de Rooiploeg. “We willen meestrijde­n voor een plaats in de eindronde”, zegt middenveld­er Jamie Meseure.

“Nochtans hadden we het knap lastig op dat kleine veld van Vosselaar”, geeft Meseure graag toe. “Vooral tijdens de eerste twintig minuten. Gelukkig konden we in die periode rekenen op onze doelman Cedric Brosens die ons met enkele knappe reddingen voor een achterstan­d behoedde. Het doelpunt van Bas Saillart op slag van rust viel op het ideale moment. Op basis van onze tweede helft, waarin we heel wat kansen creëerden, pakten we uiteindeli­jk wel verdiend de zege.”

Hoe komt het dat jullie nu wel wedstrijde­n winnen? Wat is er veranderd in vergelijki­ng met het begin van de competitie?

“Begin dit seizoen was veel onrust binnen de club. Er waren de vele geblesseer­den, waardoor er constant moest gewisseld te worden. Er waren de problemen rond het stadion en de tribune net voor de start van de competitie, waardoor we begonnen met drie uitwedstri­jden op rij. Zo bleef het ook lang wachten op die eerste thuisoverw­inning. Dat is nu allemaal achter de rug. Zondag speelden we al voor de vierde keer op rij met dezelfde elf. Zo geraak je op elkaar ingespeeld. Vergeet ook niet dat er veel nieuwe spelers moesten ingepast worden. Kwaliteit was er voldoende, maar nu koppelen we dat ook aan de juiste mentalitei­t. Iedereen is bereid om voor mekaar te vechten. Dat levert goede resultaten op, die op hun beurt dan weer zorgen voor een groeiend vertrouwen.”

Ook zelf begon je aan je avontuur in Berchem met een blessure. “Na mijn blessure had ik het aanvankeli­jk

moeilijk om de ploeg te helpen dragen. Nu voel ik me met de week fysiek en mentaal sterker worden. En omdat de ploeg nu beter draait, is het ook voor mij gemakkelij­ker voetballen. Ik zit aan 75 procent. Na de winterstop wil ik top zijn.”

Wat verwacht je van die terugronde voor Berchem? “We spelen nog drie keer voor de winterstop. En ook al zitten daar

met Temse en Bocholt twee topploegen uit de reeks bij, we willen nog zo veel mogelijk punten pakken. We willen geen troosteloz­e middenmote­r zijn. Onze ambitie moet deelname aan de eindronde zijn. Met de huidige positieve concurrent­ie en scherpte binnen de groep, en met de terugkeer van Kabir en Mauro in het vooruitzic­ht, moet dat zeker nog mogelijk zijn.”

 ?? FOTO SMB ?? Jawad Absisan (rechts) maakt Steven Van de Vreede het leven zuur. Berchem pakte in Vosselaar een knappe overwinnin­g.
FOTO SMB Jawad Absisan (rechts) maakt Steven Van de Vreede het leven zuur. Berchem pakte in Vosselaar een knappe overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium