Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze reeks geeft veel vertrouwen”

Imad Amazou zet koploper GS Hoboken in derby op weg naar elfde zege op rij

-

GS Beobank Hoboken heeft de Hobokense derby tegen een fel van zich afbijtend en extra gemotiveer­d Hoboken Ster naar zijn hand gezet. Na elf wedstrijde­n behoudt de koploper zo nog altijd het maximum van de punten.

Met twee doelpunten voor de rust bracht Imad Amazou de leidersplo­eg op een 2-3-voorsprong. Na de pauze zette Soufian El Fakiri met twee doelpunten GS Hoboken op weg naar de zege. Ook Hoboken Ster slaagde er dus niet in om de machtsgree­p van de grote broer een halt toe te roepen.

“We botsten op een zeer gretig Hoboken Ster, dat er duidelijk op gebrand lag de derby te winnen en ons zo de eerste punten van het seizoen wilde afsnoepen. Dat is hen niet gelukt, maar ze hebben het ons serieus lastig gemaakt”, zegt Amazou. “Al na vijf minuten gingen we in de fout waardoor we 1-0 achterkwam­en. Hoboken Ster ging dan heel laag verdedigen en rekende op de counter om verder uit te lopen. Gelukkig bleef dat tweede doelpunt uit en redde onze doelman Birger Maes in die beginfase voor ons de meubelen. Nadien hebben we ons goed herpakt. Uiteindeli­jk pakten we na de 2-4 in het begin van de tweede helft nog redelijk gemakkelij­k de punten. Dat we winnen zonder het duo Oulichki-Channouf bewijst nog maar eens dat we niet van één speler afhankelij­k zijn. Daar ligt onze sterkte. Deze ongeslagen reeks is mooi en geeft vertrouwen, maar we beseffen dat de prijzen pas op het einde van het seizoen worden uitgedeeld. Ook dan willen we er staan.” Arben Mamusha, de coach van Hoboken Ster, had zijn ploegt sterk zien presteren, maar GS Beobank Hoboken was gewoon beter. “Ons plannetje klopte”, aldus Mamusha. “Als we de 2-0 kunnen maken, dan krijgen we een andere wedstrijd. We kenden ook wat pech, maar uiteindeli­jk haalde hun maturiteit en voetballen­d vermogen de bovenhand. GS Hoboken staat natuurlijk niet zomaar helemaal bovenaan het klassement geparkeerd.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Soufian El Fakiri (links) en Imad Amazou deelden ook tegen de buren van Hoboken Ster de lakens uit bij GS Hoboken.
FOTO GOYVAERTS Soufian El Fakiri (links) en Imad Amazou deelden ook tegen de buren van Hoboken Ster de lakens uit bij GS Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium