Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Somers loopt lange cross in Tilburg “Met team zit medaille erin”

- (basp)

Michael Somers en Pieter-Jan Hannes mogen op 9 december deelnemen aan het EK cross in Tilburg. Somers loopt de lange cross bij de seniores, Hannes maakt deel uit van het team voor de Mixed Relays (estafettec­ross van 4x1500m met twee mannen en twee vrouwen).

Lintenaar Michael Somers dankt zijn selectie aan zijn vijfde plaats op de Crosscup in Roeselare zondag. De selectieco­mmissie vond dat voldoende voor een stek in de sterke ploeg met ook Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Lander Tijtgat en Dame Tasama. Tot 21.00u maandagavo­nd moest hij bang afwachten of hij al dan niet geselectee­rd zou worden voor het EK. “Het is alleszins heel plezant dat ik erbij ben. Wel jammer dat Jeroen D'Hoedt (die red.)

vlak

achter Somers

zesde

werd,

er net buiten valt. Met 20 Belgen in totaal is de delegatie eigenlijk niet zo groot”, merkt hij op.

“In Roeselare was ik nog niet echt top omdat ik net terug was van de NCAA kampioensc­happen in Amerika”, zegt Somers, die enkele maanden in Portland trainde. “Maar ik ben in vorm. Individuee­l moet ik sterk voor de dag kunnen komen. In de breedte hebben we een sterk team met veel mannen die top-20 waard zijn en ik reken mezelf daar ook bij. Hoewel Soufiane Bouchikhi ontbreekt, moeten we met dit team in het landenklas­sement voor het podium kunnen strijden, al wordt dat niet gemakkelij­k.”

Vorig jaar nam Somers nog als belofte deel aan het EK cross in Samorin. Hij werd toen elfde. Hannes maakt deel uit van het team voor de Mixed Relays samen met Sofie Van Accom, Elise Vanderelst en Ismaël Debjani. Een kwartet met veel potentieel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium