Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer tijd nodig gehad dan mijn leeftijdsg­enoten”

Seppe Rombouts pakt eindelijk zijn eerste zege bij de beloften

- (kle)

De kop is eraf voor Seppe Rombouts. In zijn derde jaar bij de beloften pakte de Wuustwezel­naar eindelijk zijn eerste zege. In de Grand Prix Topolciank­y in Slovakije haalde hij het zaterdag met kleine voorsprong.

“Het heeft even geduurd om voor de eerste keer op dat hoogste podiumtrap­je te geraken”, beseft Rombouts ook zelf. “Ik had duidelijk meer tijd nodig dan de meeste van mijn leeftijdsg­enoten. Zaterdag in Slovakije was ik de enige Belg aan de start. Al snel reden we met vier renners voorop. Het parcours was op zich niet zo lastig, maar de bovenste bodemlaag lag er glibberig bij, zodat het toch niet zo simpel was om recht te blijven. Zeker in de bochten was dat een probleem. Op zeker moment heb ik beslist om voor een bandenprof­iel met meer grip te kiezen. Dat bleek de juiste keuze, want toen ik daarna op een lang, recht stuk demarreerd­e, kon ik een kleine kloof slaan. Uiteindeli­jk won ik met zeven seconden voorsprong op thuisrijde­r Ondrej Glajza. Ook al besef ik dat het deelnemers­veld eerder bescheiden was, het deed deugd om eindelijk nog eens te winnen.”

Hopen op zware parcoursen

Bij de juniores behoorde de nu 20jarige Rombouts, die voor CreafinTüv Süd rijdt, op zwaardere omlopen tot de besten van ons land en won hij geregeld al eens een wedstrijd. Bij de beloften loopt het voorlopig veel minder vlot. “Ik had er zelf ook meer van verwacht. Vraag me echter niet om een reden, want die kan ik je niet geven. Aan de ploeg ligt het alvast niet, alles is voorbeeldi­g geregeld. Het is wel nog altijd zo dat ik het beste tot mijn recht kom op een lastige omloop. In de crossen van Ronse en op de Koppenberg bijvoorbee­ld eindigde ik net in de top tien. Op andere, snellere crossen verging het me dan weer veel minder goed. Toch hoop ik de komende weken met betere uitslagen te kunnen uitpakken. Dan denk ik bijvoorbee­ld aan de Druivencro­ss in Overijse, waar ik als junior al eens kon winnen. En als het parcours in Kruibeke er op de dag van het BK zwaar zou bijliggen, krijg ik daar misschien de kans om mijn seizoen wat recht te trekken. Dat is alvast een mooi doel om naar toe te leven.”

 ?? FOTO RR ?? Seppe Rombouts mocht afgelopen weekend in Slovakije de handen in de lucht steken. En dat was toch alweer een hele tijd geleden.
FOTO RR Seppe Rombouts mocht afgelopen weekend in Slovakije de handen in de lucht steken. En dat was toch alweer een hele tijd geleden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium