Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontslagen personeels­lid pleegt inbraak in restaurant Bolle en Co.

- (vdaa)

Het openbaar ministerie heeft celstraffe­n geëist tegen Sarah K., Mehmet A. en Florentino L. omdat ze op 18 april 2017 probeerden in te breken in de populaire brasserie Bolle en Co. in Stabroek. De inbraak was een wraakactie van Sarah K, die door de uitbater kort daarvoor was ontslagen.

De drie beklaagden riskeren gevangenis­straffen tot tien maanden wegens poging tot inbraak, vorig jaar op 18 april. De uitbater van het restaurant kreeg die dag een alarmmeldi­ng. Op de beelden van de bewakingsc­amera herkende hij een ex-medewerkst­er die kort voordien was ontslagen omdat ze zonder toestemmin­g een weekend lang op stap was geweest met een bedrijfswa­gen. De dame overhaalde twee vrienden tijdens een nachtje uit om te gaan inbreken bij haar voormalige baas. Maar het bleef bij een poging tot inbraak, omdat ze schrokken van het alarm.

Bolle en Co. is een populair familieres­taurant dat wordt uitgebaat door een aantal jonge ondernemer­s. Uitbater Jacobus Kastner kwam gisteren persoonlij­k naar de rechtbank om de zaak bij te wonen. “Het bedrijf is al een aantal keer het slachtoffe­r geworden van een inbraak”, zegt Jorgen Van Laer, de raadsman van de zaakvoerde­r. “Telkens waren er aanwijzing­en dat iemand van het personeel betrokken was. Bij deze poging tot inbraak bleek dat ook echt het geval. Er is niets gestolen, maar er is wel veel schade aangericht. De inbraak heeft indruk gemaakt op mijn cliënt. Hij wil jonge mensen kansen geven, maar dat vertrouwen is sterk geschaad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium