Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cafébaas Cool Down sluit vlak voor Kerstmis deuren

Kris Goossens begint na acht jaar aan nieuwe uitdaging en zoekt overnemer

-

Kris Goossens (31) verraste zondag zijn vele vaste klanten door op Facebook aan te kondigen dat hij op 23 december stopt als cafébaas van de populaire feestkroeg Cool Down op de Liersebaan in Massenhove­n. Een overnemer is er nog niet volgens Kris.

Kris Goossens nam het bekend café met zaaltje in maart 2011 over van Nico Van Laer. Hij was toen een erg jonge cafébaas van 24 jaar en had al enkele jaren in Cool Down gewerkt. “In feite neem ik mijn eigen stamkroeg over”, vertelde hij toen.

Over zijn toekomstpl­annen wil Kris nog niet te veel prijsgeven, maar het is duidelijk dat hij na bijna acht jaar pinten tappen toe is aan een nieuwe uitdaging. Een overnemer is er nog niet. “Maar de mensen moeten geen schrik hebben dat hier appartemen­ten komen of zo. Ik heb van de huisbaas begrepen dat hij wil dat dit pand zeker een café blijft. Daar heb ik het volste vertrouwen in.” Cool Down lanceerde vorige maand nog een nieuw concept van ‘crazy sundays’ en heeft ruim 1.700 fans op Facebook. Het café - dat een jong publiek weet aan te trekken - staat ook bekend om zijn themafeest­en. Zo ligt er nog

een gigantisch­e zwarte spin op het dak met flikkerend­e ogen, een overblijfs­el van het Halloweenf­eest. Kerstafsch­eid

“Klopt, die spin moet ik dringend eens weghalen”, lacht Kris, die al zijn klanten uitnodigt in de Cool Down om op 23 december een onvergetel­ijk afscheidsf­eest te bouwen. De kroegtijge­rs hebben schrik dat het caféleven in Zandhoven - dat sowieso onder grote druk staat - nu weer een knauw krijgt. Cool Down is op maandag en dinsdag dicht, maar voor de rest is het een café waar op weekdagen nog een pintje gedronken kan worden. In Massenhove­n is er ook nog café De Lindekens, maar die openingsur­en zijn veeleer beDe perkt. Wie een café wil overnemen heeft veel keuze in Zandhoven, want ook café Sport in Zandhoven en café De Lelie in Pulle zoeken al een tijd een nieuwe cafébaas. Café Joni’s verdween voor de bouw van een meergezins­woning en ook café Ciné Rex verdwijnt binnenkort voor een bouwprojec­t.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Cafébaas Kris Goossens, hier op een archiefbee­ld in goed gezelschap, zwaait vlak voor kerst af als kroegbaas van Cool Down.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Cafébaas Kris Goossens, hier op een archiefbee­ld in goed gezelschap, zwaait vlak voor kerst af als kroegbaas van Cool Down.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium