Gazet van Antwerpen Stad en Rand

IJsvogels broeden aan visvijver in Viersel

- (jaa) (kma)

wilde brengen. Zelfs na de zwaarste tegenslag of het grootste verdriet, wachten mooie momenten, als men er zich voor openstelt.”

En of Lieve Kelders al harde noten te kraken kreeg. Zeventien jaar geleden verloor ze haar zoon Roel na een auto-ongeluk. Vijf jaar geleden moest ze ook veel te vroeg afscheid nemen van haar echtgenoot Luc, na een ongelijke strijd tegen kanker. Luc werd 62 jaar. Lieve diende haar echtgenoot op eigen houtje thuis pallia-

De gemeentera­ad keurde de samenwerki­ngsovereen­komst met het Agentschap voor Natuur en Bos goed rond het project voor het viswaterbe­heer in de gemeenteli­jke visvijver in Viersel. Gemeentera­adslid Geert Van Laer (onafhankel­ijke) merkte op dat hij al gemerkt heeft bij duikopdrac­hten met de brandweer in de vijver dat er veel troep en takken langs de kant liggen. “Ik denk niet dat het ANB dit allemaal gaat opruimen”, zei Richard Bastanie, voorzitter van de gemeentera­ad. “Het blijken ook paai- en schuilplaa­tsen voor de grote vissen. Bovendien broeden er ook ijsvogels in het voorjaar.”

tieve zorgen toe.

Die littekens dwingen bewonderin­g af voor de manier waarop de 69-jarige vrouw nu in het leven staat en zich inzet voor anderen. Haar geheim? “De goede fee”, lacht Lieve mysterieus. “Ze heeft mij al vaak gesteund en kracht gegeven op momenten dat ik het heel moeilijk had. Ik ben zo toch telkens andere mensen blijven opzoeken, heb daar warmte gevonden en gegeven. Of ik met die goede fee God bedoel? Misschien, maar ik vermijd die naam liever om niet-gelovige mensen niet voor het hoofd te stoten. Ook zij kunnen veer- en levenskrac­ht vinden in dit boek, waarin ook gedichten staan en ikzelf trouwens Roos heet. Nu dat is geen leugen want het is echt mijn derde naam.”

van Lieve Kelders, Lecturium, 15 euro en is te koop in de boekhandel.

Ontwaken na de Dood

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium