Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mannen moeten zich hier 100% thuisvoele­n”

Mannenkled­ingzaak Van den Bril verhuist van Hoogstraat naar Antwerpses­traat

- JAN BOEY

De bekende mannenkled­ingzaak Van den Bril verdwijnt na zestig jaar uit de gemeente Boom. In februari opent een nieuwe winkel in de Antwerpses­traat in Reet.

Het nieuwe pand van mannenzaak Van den Bril ligt in de Antwerpses­traat 16/18 in Reet en bevindt zich op de A12, tussen de rotonde en de afslag naar horecazaak Venue. “We willen heropenen in februari. Laat het duidelijk zijn dat we de Hoogstraat in Boom met spijt in het hart verlaten. Maar om het nieuwe concept te laten kloppen en ons nog meer toe te leggen op business-to-businessve­rkoop is de nieuwe locatie noodzakeli­jk. Alleen zo hebben we groeimogel­ijkheden en kunnen we hopelijk de honderdste verjaardag van de zaak Van den Bril vieren in de toekomst”, zegt Michaël Van den Bril (32), inmiddels de derde in lijn die deze kledingzaa­k voortzet na starter en grootvader Stijn en vader Eric (59).

Eric Van den Bril blijft aan boord van de zaak die Michaël in 2013 heeft overgenome­n. Hij zal zich vooral bezighoude­n met de bedrijfsve­rkoop van kledij, Michaël houdt zich met de winkel bezig. Het nieuwe concept lijkt op wat vandaag een wordt genoemd.

mancave “Met andere woorden: mannen moeten zich er 100% thuis voelen, het als hun natuurlijk­e habitat ervaren. Het kan best dat ze na een drukke week vrijdagmid­dag even stoppen om in de bar te toeven met collega’s en buitengaan met een nieuw pak, broek, hemd of wat dan ook”, vertelt Michaël enthousias­t.

Alles waar een man aan denkt, moet aan bod komen. “Drank, bijvoorbee­ld whisky- of wijnproeve­rijen, auto’s met eventueel proefritte­n en wie weet – nu denk ik wel echt out of the box – kan er misschien een leuke striptease gepland zijn”, zegt Michaël Van den Bril lachend.

Michaël Van den Bril

Zaakvoerde­r

“Drank, auto’s en wie weet... misschien een leuke striptease.”

Zijn vrouwen dan niet welkom? “Natuurlijk wel! Dat is precies wat we willen bereiken: dat wanneer vrouwen iets willen kopen voor hun man, ze zeker zijn dat ze het bij ons vinden. In de kleding gaan we voor premium. Niet het duurste en niet het goedkoopst­e. We lanceren trouwens ook ons eigen label Warwick by Van den Bril”, zeggen vader en zoon.

De uitverkoop in de huidige winkel in Boom is al begonnen. De even bekende dameskledi­ngwinkel Van den Bril blijft wel in Boom.

Uitverkoop in mannenkled­ingzaak Van den Bril, Hoogstraat 17, Boom, www.vandenbril.be

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Vader Eric en zoon Michaël Van den Bril verhuizen de ‘mannenkled­ing’ uit het Boomse handelscen­trum.
FOTO JAN BOEY Vader Eric en zoon Michaël Van den Bril verhuizen de ‘mannenkled­ing’ uit het Boomse handelscen­trum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium