Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We maken ons weinig zorgen”

Maccabi verliest mogelijk punten door opstellen nietspeelg­erechtigde Kreshnik Visoqi

- (jp)

De goede prestaties die Maccabi de voorbije weken liet optekenen, worden even overschadu­wd door mogelijk puntenverl­ies na het opstellen van een niet-aangeslote­n speler.

Op 30 september ging Maccabi winnen op het veld van Schoten. Die dag stond Kreshnik Visoqi aan de aftrap bij Maccabi, maar eigenlijk was die speler nog aangeslote­n bij Schoten. Visoqi speelde tot twee seizoenen geleden bij Schoten en voetbalde daarna twee jaar niet. Afgelopen zomer bood Visoqi zich bij Maccabi aan. Bij de aansluitin­g merkte de club niets vreemd op. “Bij het registrere­n dook er nergens een foutmeldin­g op en de speler in kwestie drukte ons op het hart dat hij al twee jaar niet meer in competitie­verband actief was. Wij gingen er dus vanuit dat alles in orde was”, vertelt Marcel Van Hees, de gerechtigd correspond­ent van Maccabi. “Toen Visoqi nog bij Schoten speelde, was er nog geen sprake van de digitalise­ring bij de voetbalbon­d. Misschien moeten we de oorzaak in de overgang van het schrifteli­jk tijdperk naar het invullen van het wedstrijdb­lad op de digitale wijze zoeken. In principe krijg je een foutmeldin­g bij het inlezen van de identiteit­skaart als een speler nietspeelg­erechtigd is, maar dat gebeurde nooit.” Schoten diende in elk geval een klacht in en die werd aanvaard door de voetbalbon­d. Maccabi verloor de partij met 5-0, maar moet nu misschien nog meer puntenaftr­ek vrezen, want andere ploegen dienden ook een klacht in.

“Die klacht wordt donderdag behandeld, maar we maken ons weinig zorgen”, vertelt speler-trainer Sam Lavan. “De andere ploegen die een klacht indienden, deden dat niet binnen de reglementa­ire dertig dagen. Normaal gezien zouden we de punten van andere wedstrijde­n waarin Visoqi op het wedstrijdb­lad stond dus moeten behouden. Hopelijk volgt de bond die redenering.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium