Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een genot om naar te kijken”

Bezoekers meteen vertederd

- (brip)

De baby van Mayani heeft op een dag tijd al verschille­nde harten veroverd. Heel wat mensen zakten ondanks de regen af naar de Zoo om het kleintje van dichtbij te kunnen bewonderen. Ook de fans van het eerste uur, sommigen zelfs dagelijkse bezoekers, glunderen. “Dit is echt uniek.”

Alle bezoekers willen per se een glimp opvangen van de nieuwe gorillabab­y.

Maar mama Mayani maakt het hen niet makkelijk en houdt haar kersvers jong dicht tegen zich aan.

“Het is werkelijk een genot om naar te kijken”, glundert Melissa Jonckers uit Zoersel. Als jong meisje raakte Melissa al gepassione­erd door de dieren in de Zoo. “Al 25 jaar lang kom ik elke twee weken de dieren bezoeken. En nu het kleintje geboren is, moest ik het wel vanop de eerste rij kunnen bewonderen”, klinkt het.

Annie Van den Berg komt al zeventien jaar elke dag vanuit Burcht naar de Zoo. “Ik ken alle gorilla’s, maar ik vergeet soms de namen”, geeft ze toe. “Hoe de moeder haar kleintje beschermt is prachtig om te zien”, vertelt ze.

Geen ‘kerstaapje’

En ook al het personeel van de Zoo bekommert zich om hun nieuwe bewoner. “Het is altijd plezant als we een geboorte kunnen meemaken. Dit doet mij denken aan die van KaiMook, dat was ook een fantastisc­he tijd”, vertelt Wendy Meys. Zij werkt in het restaurant en heeft een ideaal zicht op het gorillaver­blijf.

“We hebben Mayani zien opgroeien tot de mama die ze vandaag is, en nu kunnen we hetzelfde meemaken met haar kleintje.” Dat de kleine gorilla nu al ter wereld zou komen, had Wendy niet verwacht. “Ik had gewed met een collega dat de baby op 25 december geboren zou worden, een kerstaapje. Helaas, geen winst voor mij”, lacht ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium