Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Redder van Sportpalei­s’ haalt nog uit naar N-VA

Frank Geudens neemt na 37 jaar provinciaa­l afscheid

- (cm)

De eerste zitting in de nieuwe provincier­aadszaal is meteen ook de laatste van de huidige legislatuu­r. Een van de prominents­te vertrekker­s is sp.a’er Frank Geudens, met een spectacula­ire 37 jaar op de teller binnen de provincier­aad. In de gangen had hij nog felle kritiek op N-VA.

Sp.a-fractielei­der Frank Geudens (67) uit Deurne was tevreden met de nieuwe provincial­e raadszaal. Het was zijn laatste aantreden als raadslid, nadat hij herkozen was geraakt. In totaal was hij dertien jaar gedeputeer­de. Hij zetelde uiteindeli­jk 37 jaar.

“Wrang gevoel”

“Ik kijk met voldoening terug, maar met een wrang gevoel voor de laatste legislatuu­r. N-VA heeft een hold-up gepleegd op de provincie”, zei hij in de wandelgang­en. “Ze wil die afschaffen, maar naar mijn gevoel hebben ze de verkeerde overheid voor. Vlaanderen is naar mijn gevoel de overbodige overheid in ons land.”

“Bovendien laat de N-VA heel veel liggen. Want er zijn heel wat samenwerki­ngsverband­en, intercommu­nales, die aan alle democratis­che controle ontsnappen, waar de provincie perfect de plaats kan innemen.”

Het districtsr­aadslid en voormalig voorzitter in Deurne kijkt tevreden terug op zijn verwezenli­jkingen en wijst op het belang van de provincie. “Zonder de provincie was het prachtige Rivierenho­f verkaveld. Het Sportpalei­s zou misschien een tentoonste­llingszaal zijn. Mijn belangrijk­ste realiniet saties, naast het Sportpalei­s, zijn ook het Openluchtt­heater, de Arenburgsc­houwburg opnieuw kansen geven, maar vooral van de letter ‘A’ het logo maken van de stad Antwerpen. Nu heeft men het wat gedowngrad­ed. Jammer genoeg is het principe ‘niks van de vorige en wij alles anders’.”

Medaille

Geudens krijgt voor zijn staat van dienst een lint en de titel van commandeur. “De medaille zal ik thuis wel moeten afgeven”, grapt hij nog.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Frank Geudens.
FOTO JAN VAN DER PERRE Frank Geudens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium